Novosti

Instaliran električni punjač na dionici Sarajevo-Tuzla


Klimatske promjene nas sve više uslovljavaju da razmišljamo o mogućnostima spašavanja naše životne sredine kroz smanjenje emisija CO2. Samim tim električna vozila sve više postaju predmetom razmatranja prilikom kupovine novih vozila. E-mobilnost temeljena na baterijama trenutno je najperspektivnija i najbrže dostupna CO2 neutralna tehnologija. Kako bi se postigao napredak, potrebna je i dobro razvijena infrastruktura za punjenje.

Da sve više privrednika prepoznaje značaj očuvanja životne sredine i neophodnost infrastrukture za električna vozila pokazuje podatak da je nedavno instaliran električni punjač na dionici puta Sarajevo-Tuzla.

Posebno nam je draga činjenica da je Uprava tvornice Alma Ras, na čelu sa Rasimom Memagićem, generalnim direktorom i predsjednikom Uprave, odlučila biti primjerom i instalirala  električni punjač MOON u sklopu tvornice, ispred „Factory store“-a, nekadašnjeg outleta u Olovu. Svaki instaliran punjač na našim cestama širom BiH znači smanjenje C02 emisija i pametnu mobilnost“, kazao je Haris Muratović, brend menadžer marke MOON.“

U okviru novog koncepta Alma Ras outleta koji sada nosi naziv „Factory store“, željeli smo našim kupcima pružiti dodatne pogodnosti. Kupci će uživati u moderno opremljenom enterijeru i u startu nižim cijenama, a pritom će imati priliku za odmor i kafu u „Coffee corneru“ gdje ima mjesta i za najmlađe i njihovu maštu. U skladu sa strategijom društvene i ekološke odgovornosti, a u saradnji s kompanijom Porsche BH i brendom Moon, instalirali smo punjač za električna vozila, namijenjen svim vozilima s Type 2 utikačem. Ovo je ujedno prvi punjač s besplatnim punjenjem za sva e-vozila, hibride i plug-in vozila, na potezu Sarajevo – Tuzla. Zahvaljujući solarnoj elektrani izgrađene za vlastite potrebe, a u koju je kompanija Alma Ras investirala prošle godine, punjenje će biti na sunčevu energiju uz nultu stopu emisije CO2”, riječi su Alli Agbara Mašića, projekt menadžera.