Biznis

Fondacija Dogs Trust BiH istraživanje javnog mnijenja – Učešćem pomažete boljoj podršci trajnom zakonskom i humanom rješavanju problema pasa lutalica


Fondacija Dogs Trust BiH je dobrotvorna organizacija iz Velike Britanije. Kao jedna od najvećih svjetskih organizacija za dobrobit pasa, njihova misija je da svi psi uživaju u sretnom životu, bez prijetnje od nepotrebnog uništavanja.

Fondacija Dogs Trust BiH je dio njenog međunarodnog angažmana koji za cilj ima da dobrovoljno pomogne da lokalne vlasti uspostave humani i samoodrživi Sistem za upravljanje populacijom pasa u skladu sa državnim Zakonom o zaštitu i dobrobiti životinja.

Uspostavljanje i provođenje ovakvog Sistema kakvog imaju svi razvijeni centri je jedini način da se problem sa napuštenim psima riješi efikasno i trajno, što je važno i za dobrostanje zajednice i za dobrobit pasa.

Fondacija Dogs Trust BiH se finansira isključivo od donacija koje se ne sakupljaju u BIH i ne prima sredstva iz bilo kojeg budžeta. Njen rad je dobrovoljan i provodi se uz odobrenje Upravnog odbora koji predstavlja donatore, te u skladu sa njenim standardima i pravilima, poštujući sve lokalne zakone.

Istraživanje javnog mnijenja jako je važno, jer će pomoći efikasnijoj i boljoj podršci Fondacija Dogs Trust BiH trajnom zakonskom i humanom rješavanju problema pasa lutalica u BiH.

Istraživanje Fondacije Dogs Trust BiH za cilj ima da dobije mišljenje i stavove javnosti, kako bi što efikasnije kreirala svoje planove i strategije i tako što značajnije pomogla unapređenja dobrobiti pasa i zajednica u BiH.

Klikom na ovaj LINK možete dati svoj doprinos i popuniti anketu.