Auto

U njemačkoj fabrici “Pass” u Semberiji, započela proizvodnja komponenata za renomirani svjetski automobilski brend “Tesla”


To je jučer potvrdio Rado Maletić, direktor ove fabrike, u kojoj se uveliko zahuktavaju sa proizvodnjom dijelova za “Teslu”.

– Treba nam malo vremena, u pitanju je robotska mašina. Počeli smo sa proizvodnjom, računamo da ćemo za nekih sedam dana imati kompletirane proizvode kako bismo ih dostavljali kupcu u Berlin – rekao je Maletić.

Kako dodaje, kod njih su još Kinezi, koji sa radnicima fabrike “Pass” usavršavaju detalje, te bi uskoro trebalo da se vrate u Kinu, dok domaće snage preuzimaju zadatke.

Ova fabrika, prema Maletićevim riječima, trenutno zapošljava oko 1.100 radnika, a u potrazi su i za dodatnom radnom snagom.

– Imamo problem koji se odnosi na struku. Treba nam više dobrih inženjera i radimo na tome da ih uposlimo – naglasio je Maletić.

“Pass”, inače, osim za “Teslu”, radi dijelove i za “Porsche”, “Jaguar”, “Volkswagen”, “Audi”, “Volvo”, “Mercedes” i brojne druge svjetski poznate brendove.

Podsjetimo, kada je riječ o proizvodnji dijelova za “Teslu”, u “Pass” je stigla mašina vrijedna nepunih 1,4 miliona eura (oko 2,7 miliona maraka).

– Nijemac je kupio tu mašinu i dovezao je u Bijeljinu. Ona pravi razne vrste proizvoda, uključujući i cjevčice – ispričao je ranije Maletić.