Lifestyle

Oktobar je mjesec u znaku vina – stiže nam Sarajevo Wine Weekend festival!


Festival vina okupiće zaljubljenike u vino, somelijere, vinare i sve ljubitelje finih vina kako bismo zajedno proslavili raskošnu paletu ukusa koju nam pružaju vinarije iz Bosne i Hercegovine i regije.

Sarajevo Wine Weekend će se održati u petak, 20. oktobra 2023. godine, u Bosanskom Kulturnom Centru (Branilaca Sarajeva 24), od 16:00 do 22:00 sata, pružajući posjetiteljima priliku da istraže širok spektar vina uz bogatu gastro ponudu izlagača.

Od ove godine uvodimo vinski vodič koji će sadržavati smjernice i dodatne informacije za posjetitelje kao svojevrsna mapa kroz festival i izlagače, ističući posebne edicije vina, raritetne boce ili vina u velikim bocama sa naznakom i preporukama za gastro izlagače.

Gastronomska ponuda festivala obiluje raznovrsnom izlagačima. Ističemo izvrsne specijalitete Gastro marketa “Crvena Jabuka” na Marijin-Dvoru.

Sarajevo Wine Weekend zaključujemo najiščekivanijim after party-jem u Coloseum Clubu. Gosti će biti zagrijani saksofon ritmovima Niksona, a potom nas očekuje nastup Amela Ćurića, koji osvaja publiku svojim vokalnim sposobnostima i nevjerovatnom energijom.

Ulaznice za festival već su u prodaji putem portala kupikartu.ba, kao i na svim prodajnim mjestima kupikartu.ba, po cijeni od 40,00 KM za osobu. Kotizacija za korištenje Riedel vinske čaše iznosi 10,00 KM.

Festival su podržali: Fina Vina, NLB Banka dd, Master Card, Ambasada Republike Slovenije u Sarajevu, Visit Sarajevo, Crvena Jabuka Gastro market Marijin-Dvor, Rail Cargo Logistics. Medijski pokrovitelji su: Bonjour, RSG radio, Radio Antena i Mix radio.

Za više informacija o festivalu pratite nas na društvenim mrežama ili posjetite našu web stranicu. Radujemo se vašem dolasku i zajedničkom uživanju u nezaboravnom vinskom iskustvu.