Tema u fokusu

Grupacija Belamionix implementira SAP Business One rješenje za unapređenje poslovanja 


U cilju unapređenja efikasnosti i konkurentske pozicije, renomirana Grupacija Belamionix koju čine Belamionix, Belaprom i Bele-group iz Brčko Distrikta potpisala je ugovor o implementaciji SAP Business One rješenja s uglednim partnerom B-ONE Solutions iz Sarajeva. 

Belamionix, vodeći trgovinski lanac i distributer više od 30.000 različitih proizvoda iz zemalja Evropske unije, Turske, Indije i Kine, prepoznao je potrebu za prilagodbom poslovnih procesa naglim promjenama i trendovima na tržištu. Menadžer kompanije Belaprom Adnan Mešanović ističe da je implementacija SAP Business One rješenja odgovor Grupacije Belamionix na takve izazove.

„Implementacija ovog rješenja predstavlja ključnu prekretnicu za našu Grupaciju. SAP Business One rješenje je zapravo investicija koja nam omogućava: bolje razumijevanje našeg poslovanja, efikasno praćenje prodaje, bolje upravljanje zalihama i brže prilagođavanje tržišnim promjenama – kako bismo bili konkurentniji i agilniji na tržištu. Ovo je investicija u budućnost našeg poslovanja,” ističe Mešanović.

SAP Business One je jedinstveno i pristupačno rješenje za upravljanje kompanijom – uključujući finansije, prodaju, odnose s kupcima i radne procese. Pruža napredne alate za analizu podataka, olakšavajući kompanijama bolje razumijevanje performansi, identifikaciju trendova i donošenje informisanih poslovnih odluka.

Prethodno rezervisan isključivo za velike korporacije, SAP je vremenom razvio dokazano efikasno rješenje koje zadovoljava poslovne potrebe malih i srednjih kompanija, kao i startupova. 

„Efikasno poslovanje na tržištu iziskuje inteligentan alat za standardizaciju poslovanja – SAP Business One je upravo takav alat” izjavila je direktorica B-ONE Solutions Minela Čajić. „Vjerujemo da iskustvo Grupacije Belamionix može poslužiti kao inspiracija drugim preduzećima širom Bosne i Hercegovine i regije da istraže kako SAP Business One rješenje može podržati i unaprijediti njihovo poslovanje.”

B-ONE Solutions je dugogodišnji SAP partner za SAP Business One rješenje u regiji Zapadnog Balkana s tendencijom rasta i širenja na ostala tržišta u skoroj budućnosti.