Lifestyle

Otvara se prvi Pizza Hut restoran u Hrvatskoj


Američki lanac restorana brze hrane Pizza Hut otvara svoj prvi restoran u Hrvatskoj.

Početkom ljeta objavljeno je da će otvoriti restorane u Zagrebu i Splitu, ali je informacija objavljena u nekoliko medija iznenada povučena.

No, kako je u srijedu objavila Dobra hrana, a vidljivo je i na stranicama platforme za zapošljavanje, franšiza Pizza Hut trenutno traži zaposlenike, posebno u Zagrebu, što znači da se uskoro može očekivati otvaranje.

Iako su se u prvobitnoj najavi spominjala tri restorana u Hrvatskoj, u Zagrebu i Splitu, konkretni detalji još nisu poznati. Ipak, izvjesno je da će prvi Pizza Hut biti otvoren u Zagrebu, a ponuda za voditelja smjene otvorena je do 5.novembra.

U oglasu za posao stoji da je nositelj franšize za Pizza Hut Europe Top Pizza doo sa sjedištem na adresi Avenija Većeslava Holjevca 40 u Zagrebu, piše Dobra hrana.

O dolasku Pizza Huta u Hrvatsku pričalo se prije desetak godina, uz najavu otvaranja čak tri poslovnice. Međutim, kao što se tada govorilo, franšiza je bila prilično skupa.

Iako uslovi nisu bili prezahtjevni, potrebno je osigurati lokacije od 100 do 150 kvadratnih metara i terasu, iako će se, kao i mnogi restorani brze hrane, prvenstveno oslanjati na dostavu.

Pizza Hut pridružiće se rangu svjetskih restorana dostupnih u Hrvatskoj, uz McDonald’s, Burger King, KFC i Domino’s.

Osnovan 1958. u Wichiti, Kansas, Pizza Hut je američki lanac restorana. Franšizu su pokrenuli Dan i Frank Carney, a trenutno postoji 17.639 Pizza Hut restorana širom svijeta. U ponudi imaju jela poput pizza u raznim veličinama, kao i krilca, štapiće, lazanje i razna druga jela od tjestenine.