Novosti

Inspekcija u Mostaru želi obustaviti nezakonitu prodaju na benzinskim pumpama


Inspekcija u Mostaru odlučila je stati u kraj prodaji na benzinskim pumpama proizvoda koji zakonom nisu dozvoljeni u ovoj vrsti objekata.

Služba za inspekcijske poslove pozvala je trgovce da s polica svojih maloprodajnih objekata koji posluju u sastavu benzinskih crpki, povuku sve artikle koji ne mogu biti predmet trgovine shodno Zakonu.

Sve pravne osobe koja se bave djelatnošću benzinskih crpki na području grada Mostara a koja u svom sastavu imaju trgovačke objekte za promet na malo, dužni su svoje poslovanje uskladiti sa Zakonom o unutarnjoj trgovini i Pravilnikom o uvjetima minimalne tehničke opremljenosti za obavljanje trgovine i trgovačkih usluga, upozorava inspekcija.

Pritom naglašavaju da se na benzinskoj crpki ne može se vršiti prodaja: brašna, tjestenine, ulja, riže, mesa, jaja, hrenovki i sličnih proizvoda. Dozvoljen je samo promet na malo sitnim industrijskim prehrambenim proizvodima u manjim originalnim tvorničkim pakiranjima, koji se mogu direktno konzumirati, bez prethodne dodatne termičke obrade, odnosno procesa pečenja, prženja, kuhanja i sl.