Biznis

Vlasnik Beograda na vodi postao vlasik Sunčanog Hvara


Turistička kompanija Sunčani Hvar prodana je kompaniji Eagle Hills iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, iza koje stoji Muhamed Ali Alabbar.

Dobro upućeni izvori iz finansijskih krugova tvrde kako je Radovan Vitek vlasnik CPI Property Group, izabrao Muhameda Alabbara, iako je ozbiljnan interesa za preuzimanje pokazao moćni američki fond Blackstone, koji je napravio due diligence Sunčanog Hvara i postupao školski kao ozbiljan i odgovoran preuzimatelj, piše Jutarnji.
Cijena koja je postignuta nije u ovom trenutku poznata ali je očito veća od one koju je nudio Blackstone. Čeka se objava na Frankfurtskoj berzi na kojoj je izlistana CPI Property Group, vlasnik Sunčanog Hvara.

Da, tražimo moguće prilike za razvoj nekretninskih projekata. Tražimo zanimljivosti jer je Hrvatska dobro mjesto za ulaganja. U nekretninskom biznisu imate povoljan odnos ponude i potražnje, to mi je najvažnije. Osim toga, dobre su prilike za ulaganja u vikend kuće i apartmane na obali. Zanimljiv mi je i vaš prehrambeni sektor, ali primarno me zanima razvoj nekretninskih projekata, šoping centri i stambeni projekti, rekao je eksluzivnom intervjuu za tportal, Alabbar.
Sunčani Hvar hoteli su dio CPI grupe, i vodeća su hotelska kuća na najsunčanijem otoku Mediterana, otoku Hvaru. Imaju široku turističku ponudom ekskluzivnih i klasičnih hotela s najatraktivnijim lokacijama u samom srcu grada,
To su luksuzni hoteli Adriana, Amfora i Pharos, potom Palace Elizabeth koji među najatraktivnijim na ovom dijelu Mediterana, prvi u portfoliju Sunčanog Hvara sa 5 zvjezdica, te prvi takav na cijelom otoku Hvaru.

Nove investicije uključuju potpunu renovaciju hotela Riva Marina i Beach Bay hotela, koji su kompletno obnovljeni u 2022. godini.