Izvoz

Proizvodi kompanije Mladegs Pak d.o.o. se distribuiraju u preko 26 zemalja


Direktor Sektora privrede Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Ognjenka Lalović i ekonomski savjetnik Ambasade Narodne Republike Kine Gai Guoqiang, posjetili su Mladegs Pak d.o.o. Prnjavor i održali radni sastanak s predstavnicima kompanije.Tokom posjete razgovarano je o zajedničkim aktivnostima na poboljšanju i unapređenju poslovanja sa posebnim akcentom na spajanju domaćih firmi sa inostranim dobavljačima i širenju proizvodnih kapaciteta.

Mladegs Pak je renomirani domaći proizvođač prehrambenih proizvoda sa bogatim asortimanom od preko 350 artikala koji su zasluženo osvojili povjerenje kupaca u proteklih 30 godina tradicije kvaliteta. Njihov proizvodni program se sastoji od sljedećih kategorija: kečap, dodaci za kolače i peciva (prašak za pecivo, vanilin šećer, kvasac, soda bikarbona), topli napitci (čajevi i topla čokolada), začini, smjese za deserte, pudinzi, supe, čorbe i drugi.

Vrhunski kvalitet proizvoda kompanije Mladegs Pak prepoznali su potrošači u više od 26 zemalja na četiri kontinenta uključujući: Njemačku, Austriju, Francusku, Španiju, Finsku, Irsku, Grčku, Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju, te ostala tržišta EU, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Australije i Agnole.

Proizvodi su trenutno dostupni u robnim markama Bonito i Dominus, kao i u velikom rasponu privatnih robnih marki koje Mladegs Pak proizvodi za svoje partnere širom svijeta.

Planovi proširenja kompanije Mladegs Pak za 2024. godinu uključuju novi pogon za proizvodnju kečapa temeljen na novoj tehnologiji i novom ekološki prihvatljivom pakovanju.

Svi proizvodi su u potpunosti certifikovani prema najnovijim prehrambenim standardima HACCP, ISO i IFS. Halal i Vegan certifikati očekuju se takođe naredne godine.