Novosti

NLB Banka Sarajevo postaje partner gradovima Sarajevo, Tuzla i Mostar


NLB Banka Sarajevo je potpisala Sporazum o saradnji sa tri bosanskohercegovačka grada, Sarajevom, Tuzlom i Mostarom koji označava početak zajedničkih projekata s namjerom zajedničke promocije i daljeg razvoja. NLB Banka ovim putem započinje novi period podrške lokalnim zajednicama u kojima djeluje

Prvi projekat je Novogodišnja proslava na glavnim trgovima u ovim gradovima, gdje NLB Banka Sarajevo, koja je generalni sponzor novogodišnjih koncerata i partneri pripremaju veliku zabavu i upečatljivo obilježavanje početka 2024. godine.

Potpisnici Sporazuma su bili predsjednica Uprave NLB Banke d.d., Sarajevo Lidija Žigić, gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić i gradonačelnik Grada Tuzle, Zijad Lugavić.

Predsjednica Uprave NLB Banke d.d., Sarajevo, Lidija Žigić je izrazila veliko zadovoljstvo povodom potpisivanja ovog Sporazuma: „U NLB Banci uvijek ističemo da je ovaj region naš dom i da želimo dati svoj doprinos napretku lokalnih zajednica kroz različite vrste saradnje. Vjerujem da smo sada dobili odličnu priliku da pokažemo da smo sastavni dio okruženja u kojem djelujemo. Posebno se radujemo što ćemo, s našim građanima, proslaviti u ulazak u 2024. godinu.

Gradonačelnici su izjavili da će uspostavljanje saradnje sa NLB Bankom biti od velike koristi i da partnerska saradnja sa Bankom znači razmjenu dobrih ideja i jačanju gradova.

„Kada se udruže ideje, dobri ljudi i predivan cilj, onda ne postoje prepreke da se realizuje sve što čovjek može da zamisli, pa i da sanja još više. Uz podršku naših partnera i prijatelja, najavljujemo spektakl, događaj za pamćenje. Javni doček Nove godine u Sarajevu postao je naš prepoznatljiv brend, pravi mamac da gosti i turisti posjete, upoznaju i dožive naš grad. Sarajlije, kako mnogi priznaju, znaju napraviti dobru atmosferu i najbolji dernek, uz mnogo šarma i humora.  Očekujemo vas!“ – istakla je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

Gradonačelnik Grada Mostara, Mario Kordić je ovim povodom rekao: ,,Grad Mostar nastavlja sa snažnim iskorakom kada su u pitanju zimske manifestacije, koje nude zabavni, ugostiteljski, a samim tim i turistički sadržaj. Ove godine napravili smo veliki iskorak akviziranjem jednog od najvećih glazbenika u regiji, Željka Joksimovića, za doček Nove godine. Ono što jeste bila naša ideja dovođenjem jedne takve zvijezde da pomognemo ne samo mostarsko gospodarstvo nego svih onih gradova i općina u našoj blizini, jer smo uvjereni da će svi ti gradovi ostvariti mnoga noćenja. Velika zahvala ide NLB Banci što je iskazala veliku potporu našoj ideji i samom projektu i samim tim postala zajedno sa nama i organizator i kreator pozitivnog ambijenta u cijeloj mostarskoj regiji.‘‘

U obraćanju je prednosti ovog Sporazuma istakao i gradonačelnik Grada Tuzla, Zijad Lugavić: „Zahvaljujemo se NLB Banci d.d., Sarajevo koja je prepoznala Tuzlu kao grad sa sjajno organizovanim dočekom Nove godine i pridružila nam se kao generalni pokrovitelj ovogodišnjeg dočeka. Posvećenost i podrška Banke će neizmjerno doprinijeti uspjehu ovog događaja i stvaranju nezaboravnog iskustva za naše sugrađanke i sugrađane. Ovo je prilika da pokažemo kako partnerska saradnja može transformisati ideje u stvarnost, te kako zajedno možemo stvarati nešto posebno za naše građanke i građane. Uz ovakve udružene napore javnog i privatnog sektora mi stavljamo našu Tuzlu na mapu nezaobilaznih turističkih destinacija i u zimskoj sezoni.“