IT i Tehnologija

TikTok poboljšao aplikaciju 


Aplikacija TikTok je dobila novu nadogradnju koja ju je učinila pogodniom za korištenje na tablet kompjuterima i preklopnim uređajima.

Novi update je namijenjen korisnicima širom svijeta te stiže na uređaje poput Appleovog iPada i različitih preklopnih mobitela s operativnim sistemom Android.

Iz TikToka poručuju da novi update osigurava jasniji video feed sadržaja na veće ekrane.

Gornji i donji dio ekrana koji prikazuju klipove s TikToka će sadržavati navigacijsku traku koja će olakšati pristup tabovima i istaknutim klipovima. Zahvaljujući nadogradnji, klipovi će s emoći gledati u pejzažnoj orijentaciji, a to pruža nove mogućnosti kreatorima da kreiraju sadržaj u horizontalnom formatu nakon što je godinama bio dostupan samo vertikalni.

TikTok će nastaviti eksperimentisati s funkcijama kao što je Topic Feeds, koje bi omogućile korisnicima da istražuju klipove u specifičnim kategorijama poput gaminga, hrane i mode. Platforma istražuje nove načine za isporuku sadržaja korisnicima te “tiho” testira ideju AI chatbota koji bi mogao preporučivati klipove korisnicima.

TikTok je i dalje vodeća aplikacija za kratke klipove, a kreiranje unikatnih načina za isporuku sadržaja korisnicima bi mu moglo pomoći da se razlikuje od rivala poput Instagram Reelsa i YouTube Shortsa.