Novosti

BiH sa sedam izlagača na imm cologne 2024


Vanjskotrgovinska/ Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine nastavlja aktivnosti podrške bh. kompanijama za izlaganje na Međunarodnom sajmu namještaja i interijera

koji će se održati od 14-18. januara 2024. godine u Kelnu, Njemačka. Bit će to dvanaesti nastup kompanija na nacionalnom štandu Bosne i Hercegovine na ovom sajmu, a drugi nakon perioda pandemije kada sajam nije održavan.

Na štandu Bosne i Hercegovine na predstojećem sajmu imm 2024, nastupit će kompanije: ARTING GRADNJA d.o.o. Lukavac, AS NOSTRO d.o.o. Tešanj, BOSNIAN BEECH BOARD d.o.o. Visoko, DRINJAČA d.o.o. Šekovići, LAUREL d.o.o. Prijedor, QUANTUM d.o.o. Sarajevo, te STANDARD d.o.o. Prnjavor.

“Nakon pozitivnih povratnih informacija od bh. izlagača na prethodnom imm 2023 – Spring Edition, smatramo da je sajam sada spreman da se još više fokusira na posao, kreativnost i mreže – dajući nam odličnu platformu za učenje i povezivanje. Radujemo se ovom iskustvu i novom potencijalu za poslovnu suradnju,” istakla je savjetnica za promociju izvoza drvnog sektora u VTK/STK BiH Lejla Međedović.

Pod sloganom “Tradicija za budućnost“, a s ciljem utiranja puta za bosanskohercegovački namještaj na tržištu EU, VTK/STK BiH je za 12 godina izlaganja u Kelnu podržala 90 nastupa firmi u okviru štanda Bosne i Hercegovine.