Novosti

Oporavak firme „Zrak“ d. d. Sarajevo ide svojim tokom


Dokaz tome, pored novozaključenih ugovora i povećanja broja uposlenih, jeste realizacija ugovora i isporuka proizvoda austrijskom i evropskom renomiranom proizvođaču vojne opreme Hirtenberger.

Naime, u Zraku je jučer izvršena kontrola i isporuka drugog dijela od 70 komada nišanskih sprava i dijelova od ukupno isporučenih 120 komada, s obzirom na to da je prvi dio isporuke izvršen prije dva mjeseca.

Da ništa nije nemoguće, da se kompanije mogu podići iz pepela kada imaju radnike voljne da se uhvate u koštac sa svim nedaćama dokaz je upravo Zrak”, izjavio je federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić, iskazavši zahvalnost i srdačne čestitke stečajnom upravniku i svim uposlenicima „Zraka“ što su pokazali da i u ovakvoj situaciji mogu napraviti dobar posao.

Na ovome, dodao je, neće se stati jer slijede i druge pomoći, kako drugih firmi namjenske industrije, ali i partnera iz inostranstva da ova firma bude još bolja, uspješnija, sa mnogo više ugovora i što je najvažnije, zaposli još više radnika, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.