Novosti

Na Sarajevskoj berzi ostvaren promet od 7.251 KM


Na današnjem trgovanju na Sarajevskoj berzi ostvaren je ukupan promet od 7.251 KM, a u sklopu osam transakcija ukupno su prometovana 332 vrijednosna papira.

Na Kotaciji fondova ostvaren je promet dionicama Zatvorenog investicionog fonda “Bosfin” Sarajevo u iznosu od 88 KM, a u sklopu jedne transakcije prometovano je 100 dionica, po kursu od 0,88 KM, saopšteno je iz Berze.

Na Slobodnom tržištu jedan ostvaren je promet od 6.354 KM, a u sklopu četiri transakcije prometovano je 99 dionica.

Najveći dnevni promet na ovom tržištu ostvaren je dionicama Asa banke u iznosu od 5.786 KM, čiji je kurs iznosio 105 KM.

Na Slobodnom tržištu dva ostvaren je promet dionicama firme “Igman” iz Konjica u iznosu od 680 KM, a u sklopu dvije transakcije prometovano su četiri dionice po kursu od 170 KM.

Na vanberzanskom tržištu evidentirana je trgovina dionicama brčanske “Tehnograđe” u vrijednosti od 129 KM, a u sklopu jedne transakcije prometovano je 129 dionica.

Dnevni porast vrijednosti od 6,25 posto zabilježile su dionice “Igmana”, dok je najveći dnevni pad od 9,28 posto registrovao fond “Bosfin”.

Trgovine danas nije bilo na kotacijama privrednih društava i obveznica, na Slobodnom tržištu tri, te na Tržištu za emitente u stečaju.