Novosti

Nova kampanja Grand kafe sa Anđelkom Stević Žugić u glavnoj ulozi


Hajde da imamo vremena i za sebe!

Često čujemo da se živi sve brže, da zbog stresa i brojnih obaveza dolazi do sindroma burnout-a, te treba postaviti granice i odvojiti vrijeme za sebe. Ali šta to zapravo znači? Kada ste posljednji put odlučili da udovoljite sebi, ali onako, iskreno i samo – sebi? Prošetali do svog skrivenog kutka, gdje možete da oslušnete svoje želje i potrebe u tišini. Kada ste posljednji put isključili notifikacije na telefonu, pripremili šoljicu omiljene kafe i uživali u najdražoj knjizi ili filmu? Ova pitanja nam pomažu da se preispitamo koliko zaista slušamo sebe, a ukoliko nemamo odgovore na njih, to može značiti da sebi ne posvećujemo dovoljno vremena pa se može desiti i da „proključamo“!

Simboličan primjer za to je upravo priprema omiljene kafe, koja može lako da proključa ako je ne sklonimo na vrijeme sa ringle. Zato Grand kafa, uz prepoznatljiv slogan “Hajde da imamo vremena”, već četvrtu  godinu zaredom podsjeća koliko je važno da odvojimo vrijeme za ljude i stvari koje volimo, ali i za nas same. Nastavkom ove kampanje i u 2024. godini, poručuje da je neophodno da vodimo računa najprije o sebi, kako bismo mogli da brinemo i o drugima.

Ovog puta, kampanji se pridružila poznata glumica Anđelka Stević Žugić, koja je na slikovit i autentičan način dočarala razne situacije iz života savremene žene, u kojima se mnoge prepoznaju. Ona je poslovna žena, ali ujedno brižna i požrtvovana prema svojim najbližima. Koleginica koja se u hodu priprema za važan poslovni sastanak, majka koja vozi dijete u vrtić, šopingholičarka… Ona je sve, ali sa mjerom! Ovo je poruka o odgovornoj ženi koja je uspjela da udahne duboko i zastane u pravim momentima, kako bi „sklonila džezvu sa ringle“ na vrijeme.

„Često žongliramo između različitih uloga i obaveza u toku svakog dana, što ponekad može da bude zaista izazovno, pa se desi da nam negdje „prekipi“. Iako uživam u ulozi majke, supruge, glumice, druženju sa prijateljima, naučila sam kada je neophodno ostati sama sa sobom, napraviti pauzu i predahnuti. Tada kažem sebi – prvo jedna kafica, pa onda sve ostalo. Upravo zbog toga sam se poistovjetila sa ovom kampanjom Grand kafe, koja je ujedno i podsjetnik za sve nas da uvijek nađemo makar malo vremena i za sebe, za svoje misli, kao i one male rituale koji nas čine sretnim. Samo na taj način možemo uspješno da težimo balansu u svakom danu“, kaže Anđelka Stević Žugić.

Postoje one male (i malo veće) stvari koje smo toliko puta željeli da uradimo samo za svoju „dušu”, ali kada ih se sjetimo, već sljedećeg trena pomislimo da nemamo kad. Ponekad provodimo previše vremena radeći ono što moramo jer mislimo da obaveze ne mogu da sačekaju, umjesto onog što zaista volimo.

Zato, hajde da imamo vremena i za sebe, baš sada!