IT i Tehnologija

WhatsApp ima novu opciju


U decembru prošle godine je WhatsApp uveo mogućnost pinovanja poruke u chatovima “jedan na jedan” i grupnim razgovorima, korisnici su mogli pinovati samo jednu poruku, no sada se to promijenilo.

Direktor kompanije Meta Mark Zuckerberg i šef WhatsAppa Will Cathcart su saopćili da korisnici sada mogu pinovati do tri poruke u individualnim i grupnim chatovima.

Korisnici mogu pinovati različite vrste poruka, uključujući tekst, fotografije i ankete. Za pinovanje porke je potreban dugi pritisak na nju, potom odabir opcije “Pin” u meniju te potom i odabir trajanja. Poruka će biti pinovana sedam dana po defaultu, no moguće je odabrati trajanje u periodu od 24 sata ili 30 dana. Nakon tog odabranog perioda će automatski biti “unpinovana” ukoliko korisnik to ne uradi ranije ručno.

U grupnim chatovima, administratori grupa mogu dozvoliti članovima da pinuju poruke, a kada je poruka pinovana, svi članovi te grupe su obaviješteni o tome.

Međutim, korisnici koji se pridružuju grupi nakon što je poruka pinovana, ipak je neće vidjeti. Oni koji nemaju historiju grupnog chata ili su izbrisali poruku prije nego je pinovana, također je neće moći vidjeti.