Novosti

Raiffeisen banka obilježava Ramazanski bajram donacijama


Povodom Ramazanskog bajrama, Raiffeisen banka je uručila donacije Udruženju oboljelih od bulozne epidermolize „DEBRA“ iz Sarajeva, zatim Udruženju roditelja djece i lica sa smetnjama u razvoju „HRABRO SRCE“, te Udruženju žena „NERA“ iz Konjica, a  kako bi najugroženijim kategorijama naše društvene zajednice uljepšala ovaj praznik.

Društvena odgovornost je važan segment Raiffeisen strategije održivosti, a praznične donacije dio su projekta koji Banka realizuje još od 2012. godine. U okviru ovog projekta umjesto štampanja i slanja prazničnih čestitki Banka uručuje donacije usmjerene na najosjetljivije kategorije stanovništva. Na ovaj način Raiffeisen banka nastoji ukazati na značaj njihovih potreba, te kao odgovoran bankar kreirati bolje i naprednije okruženje.

Udruženje žena „NERA“ iz Konjica osnovano je 2019. godine s ciljem pomoći i podrške ženama koje se nalaze na margini društva, te je prepoznato po svom humanitarnom radu kao i po osnažujućim projektima za osobe u stanju potrebe. Udruženje oboljelih od bulozne epidermolize „DEBRA“ iz Sarajeva u skladu sa svojom misijom realizuje aktivnosti usmjerene na unapređenje sistema zdravstvene i socijalne zaštite, razvoja međusektorske saradnje i zagovaranja i lobiranja prava oboljelih od rijetkih bolesti. Udruženje roditelja djece i lica sa smetnjama u razvoju „HRABRO SRCE“ od 2019. godine pruža podršku roditeljima i djeci sa posebniim potrebama, te njihovoj inkluziji u društvo.