Novosti

V.d.direktora FIPA-e na sastanku s ambasasdorom BiH u Grčkoj


V.d.direktora Agencije za unapređenje stranih investicija Bosne i Hercegovine (FIPA) Marko Kubatlija se sastao s ambasadorom Bosne i Hercegovine u Grčkoj Draganom Vukovićem.

Razgovarali su o bilateralnim odnosima Bosne i Hercegovine i Republike Grčke, aktuelnoj situaciji u našoj zemlji i europskim integracijama, kao i ekonomskoj suradnji.

Ambasador Vuković je istakao da  Grčka podržava europske integracije BiH, te da će u institucijama EU nastaviti zagovarati integraciju BiH i cijelog regiona Zapadnog Balkana u EU.

G. Kubatlija je upoznao ambasadora Vukovića s idejom da se u saradnji s Enterprise Greece i privrednim komorama u Grčkoj i BiH organizira poslovni forum s ciljem predstavljanja ciljanih investicijskih projekata i uspostavljanja trgovinske suradnje.

Ukupne direktne strane investicije iz Republike Grčke u BiH procijenjuju se na manje od 5 miliona KM. Jedna od značajnijih grčkih kompanija u BiH je Alpro a.d. Vlasenica, koja posluje u sklopu grupacije  Alumil  iz Grčke.

Ambasador Vuković je podržao ideju i ponudio svu podršku u organizaciji, te pozdravio nastojanje FIPA-e da prezentuje mogućnosti za ulaganje u BiH, atraktivne sektore, projekte i lokacije za ulaganje.