Novosti

FIPA moderirala panel pod nazivom „Investicioni i biznis poslovni uspjesi“


Agencija za unapređenje stranih investicija Bosne I Hercegovine (FIPA) na čelu s v.d.direktora Markom Kubatlijom prisustvuje Međunarodnoj investicijskoj konferenciji “Sarajevo Business Forum 2024” koja se održava od 21. do 23. maja u Sarajevu.

Prvog dana Sarajevo Business Foruma 2024, šef Odsjeka za promociju investicija FIPA-e Nina Pobrić je moderirala panel pod nazivom „Investicioni i biznis poslovni uspjesi“, na kojem su učestvovali Zlatko Mijatović, ministar privrede Kantona Sarajevo, Tamir Mostarac, predstavnik Europske banke za obnovu i razvoja, Zoran Puljić, director Tech 4 Impact Fund, Yousef Hassan Khalawi, generalni sekretar Islamske razvojne privredne komore (ICCD) i Rijad Kovač, zamjenik direktora Federalnog zavod za programiranje razvoja.

Tokom panela razgovarano je o pogodnostima koje Kanton Sarajevoi Federacija BiH nude investitorima, izazovima sa kojim se investitori suočavaju, kao i planovima istrategijama na jačanju konkurentnosti i podsticanje investicija.

Razgovarano je o iskustvima privrednika i socijalno odgovornom poslovanju, uslugama EBRD-a, prijedlozima za nove usluge i podršku privrednicima, atraktivnim sektorima za ulaganje, i imidžu koji region ima kada je riječ o ulaganju.

Sarajevo Business Forum okuplja najutjecajnije poslovne i političke predstavnike iz regiona i svijeta kako bi na jednom mjestu predstavili svoje poslovne projekte, mogućnosti ulaganja u Bosnu i Hercegovinu, ali i u države regiona.