Novosti

Održana komemoracija povodom smrti Elvedina Begića


Na jedan minut zaustavljen je rad svih aerodromskih operativnih službi na Međunarodnom aerodromu Sarajevo

Danas je na Međunarodnom aerodromu Sarajevo održana komemoracija za gosp. Elvedina Begića, izvršnog direktora za saobraćaj i usluge u zračnom saobraćaju i dugogodišnjeg člana Uprave aerodroma Sarajevo, koji je preminuo 31.05.2024. godine u 64. godini života.

U holu zgrade Terminala B okupio se veliki broj prijatelja, članova porodice, dugogodišnjih saradnika, te kolega iz oblasti avijacije i sporta.

Na početku komemoracije okupljeni su minutom šutnje odali počast direktoru Begiću, a zatim su o njegovom životu, djelu i uspomenama govorili: Alan Bajić, direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo, Bakir Karahasanović, bivši direktor Medunarodnog aerodroma Sarajevo, Amadeo Mandić predstavnik federalnog ministarstva prometa i komunikacija, Nikolina Bušić, pomoćnica direktora Sektora saobraćaja, Kosovac Amel, dekan Fakulteta za saobraćaj i komunikacije, te Spahić Emir, bivši kapiten bosanskohercegovačke fudbalske reprezentacije i  tehnički direktor BH fudbalske reprezentacije.

Uspomene i sjećanja na Elvedina Begića prikazane su i kroz fotografije koje su se emitovale na velikom ekranu, oslikavajući njegovu predanost kako aerodromu i avijaciji, tako i sportu u našoj državi, posebno fudbalu. Rad svih aerodromskih operativnih službi na aerodromu, bio je potpuno zaustavljen na jedan minut. Radnici Udruženja “ Sarajevo-taxi” Sarajevo, su sirenama na vozilima odali počast.

Knjiga žalosti bit će izložena i otvorena i naredne sedmice na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, kako bi svi koji žele mogli odati posljednju počast gospodinu Begiću.

Iza gospodina Begića ostat će velika praznina, ali će kolektiv Međunarodnog aerodroma Sarajevo vječno čuvati spomen na ovog izuzetnog čovjeka, koji je dao nemjerljiv doprinos pri podizanju iz pepela ovog preduzeća za vrijeme i nakon ratnih dešavanja, ali i za njegov dalji kontinuirani rast i razvoj.