Novosti

Završena manifestacija MoveEco u okviru “Novogradskih Dana 2024” 


U okviru 26. manifestacije „Novogradski Dani 2024“ a u cilju promidžbe zaštite okoliša i smanjenja zagađivanja zraka izazvanog izduvnim gasovima iz vozila Auto 4×4 Club je realizovao ekološku akciju: MoveEco – Zaštita životne okoline kroz promociju ekološki prijateljskog transporta.

Manifestacija je organizirana  1. i 2.6.2024. godine na Bulevaru branilaca Dobrinje u Sarajevu.

Pored izložbe ekoloških/električnih vozila (automobila, trotineta, bicikala, kvadova, motora, itd), održana je i edukativna radionica o korištenju, nabavci, beneficijama i održavanju ovih vozila,  a u sklopu akcije „Sigurnost na cestama u Bosni i Hecegovini“.

MUP Kantona Sarajevo na ovoj manifestaciji se predstavio kroz prezentaciju rada i opreme Saobraćajne policije i rada policije u zajdenici.

Za najmlađe posjetioce napravljen je poseban poligon gdje su pored vožnje vozila za njihov uzrast dobijali i bojanke pomoću koji će sticati nova znanja vezana za sigurnost u saobraćaju.

Učešće je uzela i IPA (Internacionalna policijska asocijacija) sa svojim programom zaštite najmlađih učesnika u saobraćaju, te druga udruženja čije su aktivnosti vezane za bezbjednost u saobraćaju.