Novosti

Global Finance UniCredit ponovo proglasio liderom transakcijskog poslovanja u centralnoj i istočnoj Evropi


UniCredit je potvrdio status vodeće banke u centralnoj i istočnoj Evropi (CIE) te Italiji, osvajanjem najviših priznanja na godišnjoj dodjeli nagrada Global Finance za transakcijsko poslovanje.

O nagradama koje se dodjeljuju svake godine, odluke donosi uredništvo magazina Global Finance. Kriteriji za dodjelu nagrada uključuju ocjenu odnosa s klijentima, kvalitet usluge, konkurentnosti cijena, inovacije proizvoda, tehnoloških platformi, poznavanje lokalnih propisa i praksi, a sve u cilju izbora institucija koje pouzdano pružaju najbolje usluge na lokalnim i globalnim tržištima.

Ovi rezultati dolaze nakon uspostavljanja nove linije proizvoda Group Payments Solutions, kako bi se zadovoljila rastuća potražnja za inovativnim, prilagođenim proizvodima za plaćanje širom industrije te potvrdio stalni napor UniCredita u ponudi inovativnih i sofisticiranih rješenja u oblasti transakcijskog i korespondentnog bankarstva, što UniCreditu daje veličinu, razmjere i sinergiju da bude najbolja panevropska transakcijska banka – zapadna, centralna i istočna Evropa – sa svojim jedinstvenim pristupom.

Na ovogodišnoj dodjeli Global Finance nagrada, UniCredit je proglašen najboljom bankom za transakcijsko bankarstvo u centralnoj i istočnoj Evropi, kao i najboljom bankom sa transakcijsko poslovanje u Italiji. Dodatno, UniCredit je ponio i titulu najbolje banke za kastodi poslovanje i najbolje banke za kolekcionarstvo u CIE regiji.

Ponosni smo što je UniCredit još jednom prepoznat i nagrađen ovim važnim priznanjem od strane prestižnog finansijskog magazina Global Finance. UniCredit ulaže velike napore u unapređenje usluga za fizička i pravna lica, kao i korporativne i institucionalne klijente. Lokalno primjenjujemo najbolje prakse iz cijele UniCredit Grupe i nastojimo optimizovati i harmonizovati naše usluge u domenu transakcijskog poslovanja, kako bismo poslovanje klijenata sa Bankom učinili što efikasnijim.”, izjavio je Željko Kišić, član Uprave UniCredit Bank a.d. Banja Luka, zadužen za maloprodaju i korporativno bankarstvo, osvrćući se na titulu koja je UniCreditu dodijeljena u kategoriji najbolje banke za transakcijsko poslovanje.