Auto

Porsche BH donosi električnu eleganciju na 30. Sarajevo Film Festival


Na novoj lokaciji prodajno-servisnog centra Porsche Sarajevo obilježen je nastavak saradnje između Sarajevo Film Festivala i kompanije Porsche BH. Tom prilikom izvršena je primopredaja impozantne flote od 14 potpuno električnih vozila Volkswagen grupacije.

“Sretni smo što radimo sa liderskom kompanijom na tržištu koja prednjači na polju elektromobilnosti. Zahvaljujući kompaniji Porsche BH, Festival ispunjava svoje ciljeve karbonske neutralnosti, posebno u lokalnom transportu naših gostiju. Veliki festivali poput našeg privlače brojne posjetioce, i kako bismo to mogli nastaviti u budućnosti, nužno je da to činimo odgovorno i s minimalnim negativnim uticajem na okoliš. Sarajevo Film Festival i Porsche BH dijele zajedničke vrijednosti i opredijeljenost ka novim zelenim tehnologijama, liderstvu u poslu i radu za dobrobit šire društvene zajednice”, izjavio je Jovan Marjanović, direktor Sarajevo Film Festivala.

Direktor za veleprodaju u kompaniji Porsche BH Senad Olovčić rekao je:

“Radujemo se nastavku uspješne saradnje sa Sarajevo Film Festivalom jer je to najbolja prilika da damo doprinos karbonskoj neutralnosti i čišćem zraku u gradu tokom trajanja Festivala. Veoma smo sretni što kroz filmsku umjetnost možemo da sprovedemo našu strategiju razvoja ka ekološki čistoj životnoj sredini, što je i globalna strategija Porsche Holdinga. U tu svrhu Sarajevo Film Festivalu stavljamo na raspolaganje 14 najpoželjnijih modela električnih automobila u ponudi Volkswagen grupacije.”

Porsche BH & Sarajevo Film Festival (Foto: Obala Art Centar)

Porsche BH & Sarajevo Film Festival (Foto: Obala Art Centar)

Alex Vaszi, član Uprave Porsche BH, istakao je da građani Sarajeva zaslužuju zdravije životno okruženje.

“Veoma smo ponosni što se primopredaja vozila za Sarajevo Film Festival dešava baš ovdje, u našem novoizgrađenom prodajno-servisnom centru Porsche Sarajevo u Blažuju. Ovo je novi ‘dom’ svih ovih sjajnih vozila koja će se koristiti tokom festivalskih dana i na taj način doprinijeti smanjenju buke i onečišćenja u gradu. Naša opredijeljenost ka održivom poslovanju najbolje se ogleda i kroz tehnologije koje smo implementirali na ovoj ‘zelenoj’ zgradi, a koje uključuju uštede CO2, energetsku efikasnost, obnovljive izvore energije, fotonaponske sisteme, upravljanje otpadom, očuvanje vode i reciklažu. Kao predvodnici elektromobilnosti u BiH ovom saradnjom dajemo jasan signal široj javnosti: građani Sarajeva zaslužuju zdravije životno okruženje, a mi smo tu da taj ambiciozni cilj podržimo sa našim sofisticiranim proizvodima i uslugama”, rekao je Vaszi.

Trideseti Sarajevo Film Festival bit će održan od 16. do 23. augusta 2024.