Novosti

Nove investicije kompanije Temax BH d.o.o. u BiH


Osnovana 2013. godine, Temax BH d.o.o. je u vlasništvu g. Caknurtaranoglu Tamera, stručnjaka sa više od 20 godina iskustva u proizvodnji termoizolacionih materijala.

Prepoznatljiva je po vrhunskim termoizolacionim folijama, XPS pločama (stirodor) i EPE (Filc) materijalima, kao i specijalnim ambalažnim rješenjima koja garantuju sigurnost i očuvanje temperature tokom prevoza i skladištenja.

Njihovi proizvodi se koriste širom svijeta, uključujući vodeće kompanije kao što su DHL, Pfizer i evropski aerodromi.

U okviru CNC obrade metala, kompanija nudi širok spektar usluga koje uključuju:

  • Precizna obrada metala: Sa naprednim CNC strugom i glodalicom (3-osna i  4-osna). Ova obrada metala je idealna za proizvodnju dijelova i komponenti za automobilske  i mašinske industrije.
  • Obrada drveta: Koristeći modern petoosne  CNC glodalice, pružaju usluge obrade drveta za proizvodnju namještaja, unutrašnjih  arhitektonskih i dekorativnih elemenata. Preciznost mašina i alata omogućava savršeno oblikovanje  i završnu obradu  proizvoda.
  • Obrada stirodura (XPS): Usluge obrade stirodura za izradu različitih kalupa i specijalnih oblika koji se koriste u građevinskoj industriji, kao i za pakovanje i zaštitu proizvoda.
  • Obrada plastike: Moderna CNC oprema omogućava preciznu obradu različitih vrsta plastike, uključujući akril, PVC i polikarbonat. Ove usluge su idealne za proizvodnju prototipova, industrijskih dijelova i dekorativnih elemenata.
  • 3D skeniranje omogućava precizno digitalno modeliranje postojećih objekata. Ova tehnologija je korisna za reverse engineering, stvaranje tačnih replika i unapređenje dizajna proizvoda.

Svojom djelatnošću podržavaju : automobilsku industriju, građevinsku industriju, elektroniku, arhitekturu i dizajn.

U okviru manifestacije pod nazivom „Izbor najznačajnijeg investitora u BiH” za 2022. godinu, Agencija za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) je izabrala Temax BH d.o.o. kao jednog od najznačajnijih investitora u BiH.