Novosti

Poslovne ideje i inovacije u fokusu na okupljanju lidera iz BiH i regije


Sarajevo, poznato kao kulturno središte i filmska prijestolnica, sve više se pozicionira kao važan regionalni centar za poslovno umrežavanje i razmjenu ideja. Ovaj put, u fokusu su lideri iz različitih industrija, koji su se okupili na ekskluzivnom Cocktail Networking Nights događaju, organiziranom od strane eCommerce asocijacije u Bosni i Hercegovinii European Woman Payments Network (EWPN). Događaj, koji je održan uz podršku kompanije Thing Solver, članice ASEE Grupe, okupio je brojne stručnjake iz svijeta eCommercea, digitalnih plaćanja, umjetne inteligencije, blockchain tehnologija i drugih inovativnih industrija.

Ovo okupljanje nije bila samo prilika za razmjenu poslovnih ideja, već i za jačanje regionalne saradnje u području digitalne ekonomije. Na panelima su učestvovali regionalni eksperti iz industrije, uključujući Magdu Milas, suosnivačicu i predsjednicu Alice in Blockchains, Predraga Topića, voditelja prodaje Thing Solvera, Maidu Zahirović Salom, suosnivačicu i CEO Zinga, te Nikolu Mehandžića, konsultanta za digitalne finansijske usluge pri IFC-u. Oni su razgovarali o najnovijim trendovima i izazovima u eCommercu i digitalnim plaćanjima i prednostima korištenja umjetne inteligencije, naglašavajući važnost inovacija i regionalne suradnje.

Panel diskusija je održana u tzv. AMA (Ask Me Anything) formatu, koji je omogućio otvoren, dinamičan i interaktivan razgovor između publike i govornika. Ovaj format, koji se sve više koristi na globalnom nivou zbog svoje fleksibilnosti i neposrednosti, bio je pravo osvježenje za učesnike događaja. Publika je imala priliku direktno postavljati pitanja govornicima, čime se osigurala dublja i bogatija diskusija, relevantna za prisutne lideri iz različitih industrija.

„Razlog zašto su ovakva okupljanja od iznimne važnosti leži u činjenici da omogućavaju liderima iz različitih industrija da se povežu, razmijene ideje i zajedno rade na kreiranju inovativnih rješenja koja će unaprijediti regionalnu ekonomiju. Zaključci ovog događaja jasno ukazuju na potrebu za još većom suradnjom i umrežavanjem u oblasti digitalnih tehnologija“, izjavili su organizatori.

Posebnu notu ovom događaju dodali su kokteli kreirani specijalno za ovu priliku od strane stručnjaka iz Dcrispa i Udruženja barmena Ice Sarajevo. Gosti su uživali u posebno pripremljenim #commercecooler i #inclusionboost koktelima, koji su kreirani upravo za ovaj događaj i savršeno upotpunili atmosferu poslovnog umrežavanja. Događaj je također podržan od strane mnogobrojnih partnera, koji su prepoznali važnost ovakvih inicijativa za jačanje regionalne suradnje i razvoja digitalne ekonomije.

Posebna zahvalnost ide svim učesnicima, partnerima i gostima koji su svojim doprinosom i podrškom učinili ovaj događaj nezaboravnim. Partneri ovog događaja uključuju Dcrisp, Carska Vina, Juicy, Mrvica i AS Holding. S nestrpljenjem iščekujemo buduća okupljanja koja će dodatno osnažiti našu poslovnu zajednicu i potaknuti dalji razvoj industrije.