Marija Felkel, članica Uprave Hrvatskog Telekoma za ljudske resurse, otkriva kakvi zaposlenici se danas traže, te bez kojih osobina više ni početnici ne mogu.

Najvažniji je sklop u glavi. Želimo zaposlenike koji mogu biti nositelji tehnoloških i poslovnih promjena i inovacija, spremni riskirati i zakoračiti u nepoznato. To su ljudi koji vode kompaniju, ali i cijelo naše društvo naprijed. Takve vrijednosti i razmišljanja želimo graditi i njegovati u našoj kulturi”, kaže Marija Felkel.

Kako ističe, stručnost je ključna, ali samo ako dolazi u paketu sa spremnošću na cjeloživotno učenje i ulaganje u svoj rast i razvoj. Bilo da je riječ o edukacijama za inženjere, bilo multidisciplinarnim timovima koji rade sa zajedničkim ciljem, spremnost na učenje i razmjenu znanja je jako važna.

Ništa manje važne su usmjerenost na pronalazak rješenja i spremnost na učenje iz vlastitih pogrešaka. Kada se pojavi problem, ključno je usmjeriti se na pronalazak rješenja, a ono se ponekad nalazi izvan naših dosadašnjih okvira razmišljanja. Pogreške su također poželjne ako nam služe kao lekcija i koristan uvid za buduće korake”, zaključuje Felkel.