Novosti

Drljača razgovarao s delegacijom Svjetske banke


Zamjenik premijera i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača sastao se sa delegacijom Svjetske banke koju je upoznao o najvažnijim aktivnostima koje ovo ministarstvo poduzima u oblasti Projekta, Sporazuma o zajmu (Projekt podrške zapošljavanju) između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, saopćeno je iz resornog federalnog ministarstva.

Glavna tema bila je upoznavanje s dosad urađenim poslovima, kao što su kompletiranje Implementacione jedinice, usvajanje prvog kvartalnog izvještaja Projekta na sjednici Vlade FBiH, formiranje Upravnog odbora Projekta podrške zapošljavanja, kao i svi ostali prateći poslovi.

Također, istaknuto je da je retroaktivni dio projekta u fazi finalizacije, odnosno završeni su pregled dokumentacije, monitoring i izvještaj te slijedi povlačenje sredstava prema Federalnom ministarstvu finansija u iznosu od 5,1 milion eura.

Zamjenik premijera i federalni ministar rada i socijalne politike Drljača zahvalio je predstavnicima Svjetske banke za posjetu te izrazio uvjerenje da će dosadašnja uspješna suradnja biti nastavljena na obostrano zadovoljstvo.