Novosti

Studio Bellini Design kupio Fabriku modne odjeće Livno


Kupovinom Fabrike modne odjeće Livno, livanjsko preduzeće Studio Bellini Design kreće u vlastitu proizvodnje namještaja, kao i otvaranje novog izložbenog salona na površini od oko 2.000 m2.

Preduzeće koje trenutno broji 11 zaposlenih, omogućilo bi ovim proizvodnim pogonom otvaranje većeg broja novih radnih mjesta, rečeno je prilikom posjete preduzeću predsjednika Vlade Hercegbosanske županije Ivana Jozića koji je u pratnji poduzetničke obitelji Stanić obišao proizvodni pogon.

“Pokazatelj je to kako je Program razvoja malog gospodarstva u Hercegbosanskoj županiji temeljen na subvenciji kamata na kredite, u praksi uistinu zaživio”, poručio je predsjednik Jozić prilikom obilaska pogona.

Prema ovom programu, privrednim subjektima koji zaposle nova tri zaposlenika subvencionira se 70 posto kamate na kredit, što je predstavljalo ohrabrujući korak pri odluci Studio Bellini Design na ulaganje u ovu djelatnost i rekonstrukciju objekta tvornice koji se nalazi na parceli od oko 6.000 m2, s dva sprata i podrumom ukupne površine 4.500 m2

Uloživši svoje napore, trud, profesionalni pristup i najsavremeniju tehnologiju Vjekoslav i Miroslav Stanić ustrajni su i nadalje učestvovati na bosanskohercegovačkom tržištu. No, preduzeće Bellini sve je zastupljenije na tržištu susjedne Republike Hrvatske, od čega se gotovo pola proizvodnog asortimana plasira u susjednu Splitsko-dalmatinsku županiju.