Novosti

Herceg: Nemamo uvijek kvantitet, ali imamo kvalitet organskih proizvoda


Svečano otvaranje Dvanaestih dana organske proizvodnje „Zenica 2018“, koji se jučer i danas održavaju u Zenici, upriličeno je danas.

Na manifestaciji u organizaciji Saveza udruženja organskih proizvođača FBiH „Organsko FBiH“svoje proizvode izložilo je 26 proizvođača. Od toga je 16 proizvođača iz Zenice, koja zadnjih godina pokazuje napredak i u ovoj proizvodnji.

“Ovo je važna stvar za nas proizvođače, ali i za BiH. Mi jesmo mali i često ne možemo odgovoriti kvantitetom, ali sigurno imamo kvalitetne proizvode da se možemo nositi sa svima drugima”, kazao je predsjednik Saveza „Organsko FBiH“ Sead Herceg.

On se zahvalio gradu Zenici što podržava organsku proizvodnju, kao i proizvođačima koji su pokazali napredak i registrirali svoje obrte.

Herceg je tim povodom dodijelio i priznanja za razvoj poljoprivrednog obrta Mirnesi Helvidi, za doprinos u proizvodnji meda Erminu Deliću i preduzeću „Zlatne kapi“, Nedimu Kadiću i preduzeću “Stap-Milk” za proizvode od mlijeka, te Udruženju pčelara „Pčelica“ iz Nemile i predsjedniku Zejniru Haliloviću.