Novosti

USAID/Sweden FARMA II – Info sesije o grantu


USAID/Sweden Projekt razvoja tržišne poljoprivrede II (FARMA II) u naredne dvije sedmice će organizovati info sesije širom zemlje, kako bi javnost i kvalificirane proizvođačke organizacije upoznali o novom pozivu za dostavljanje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava za podršku unapređenju konkurentnosti sektora mljekarstva, voća i povrća, ljekovitog i aromatičnog bilja, pčelarstva, te sektora peradarstva.

Riječ je o grant sredstvima u iznosu od 200.000 američkih dolara, koja će biti rasporedijeljena najuspješnijim aplikantima s rokom prijave do 15. oktobra ove godine.

Info sesije će biti održane u Federalnom agromediteranskom zavodu u Mostaru 20. septembra u 12.00 sati, a zatim u Privrednoj komori Unsko-sanskog kantona u Bihaću 21. septembra u 11.00 sati. Naredne sedmice slijede info sesije u hotelu Tehnograd u Tuzli 25. septembra u 11.00 sati, u hotelu Talija u Banjoj Luci 26. septembra u 11.00 sati, te u Vanjskotrgovinskoj komori BiH u Sarajevu 27. septembra u 11.00 sati.

Info sesije su otvorene za zainteresovane učesnike, koji će se u okviru predavanja moći upoznati o kriterijima, procedurama i pripremi dokumentacije za podnošenje zahtjeva, saopćeno je iz USAID/Sweden FARMA II Projekta.