Novosti

Qatar Airways slavi prvu godinu povezivanja Sarajeva i svijeta


Sarajevo je postalo dio plana razvoja i globalnog širenja Qatar Airwaysa 31. oktobra 2017., nacionalnog avioprevoznika države Katar koji je već u prvoj godini osvojio povjerenje putnika iz cijele Bosne i Hercegovine.

Od prvog leta Qatar Airways neprestano je održavao liniju Sarajevo – Doha sa četiri leta sedmično čime je omogućio povezanost Sarajeva i Bosne i Hercegovine sa neprestano rastućom mrežom od više od 150 destinacija širom svijeta.

Uz posvećenost bh. tržištu, kompanija je i dalje jedan od najbrže rastućih avioprevoznika u historiji avioindustrije otvorivši u protekloj godini brojne nove destinacije čime pruža svim putnicima iz Sarajeva let prema destinacijama kao što su Chiang Mai (Tajland), Penang (Malezija) i Canberra (Australija). Do kraja 2018. Qatar Airways nastavlja širiti svoju mrežu u koju će dodati među ostalima i Mombasu u Keniji od 11. decembra i Da Nang u Vijetnamu od 19. decembra 2018.

Qatar Airways uz svoj optimalni red letenja, besprijekorno presjedanje na jednom od najsavremenijih i najboljih aerodroma na svijetu Hamad International Airport u Dohi te poznatu i nagrađivanu uslugu tokom leta, pruža vrhunsko iskustvo putovanja i potvrđuje vodeću poziciju u industriji kako globalno tako i na bh. tržištu.

“Ponosni smo što slavimo ovu važnu godišnjicu u Sarajevu uz ponudu izvanrednih cijena letova u neke od naših najpoznatijih destinacija koje su dio Qatar Airways mreže od više od 150 destinacija širom svijeta. Naša je želja inspirisati putnike na istraživanje svijeta zajedno i putovanje iz Sarajeva uz vrhunsku uslugu Qatar Airwaysa. Kao globalni avioprevoznik posvećeni smo stalnom rastu i širenju mreže destinacija u koje letimo, ali i širenju ponude za sve putnike na našim postojećim linijama. Uz trenutna četiri direktna leta i najavljene nove destinacije u 2018. godini, drago nam je što i dalje poboljšavamo povezanost Sarajeva preko Dohe sa ostatkom svijeta i time pružamo još više mogućnosti za putovanja svim poslovnim putnicima i putnicima u potrazi za odmorom iz snova“, rekao je Grisha Jenkov, Qatar Airways Country Manager Eastern Europe – Centre.