Tema u fokusu

POUZDANOST 2018: OutCom uz prestižna priznanja zaključio uspješnu godinu


OutCom, društvo sa ograničenom odgovornošću za usluge, trgovinu i konsalting, pravi je primjer uspješnog poslovanja.

Iako se vrijedni kolektiv sarajevske kompanije suočava sa brojnim preprekama u domenu svog djelovanja, to ekipu od tri stalna člana i desetak vanjskih saradnika nije spriječilo da kroz pet godina rada pokaže koliko zaista vrijedi.

Prema ključnim parametrima analitičke kuće LRC-a, ova kompanija svrstana je među bonitetno pouzdane privredne subjekte u našoj državi.

”Poslovanje zasnivamo na saradnji sa BH Telecomom i zbog toga dosta ovisimo o njima. Najveću prepreku predstavlja nam činjenica da u BiH nema investicija na način na koji bi trebalo biti. To je razlog što se razvoj mreže u IT sektoru i realiziranje projekata dosta razlikuju kod nas i u inostranstvu. Veoma smo ponosni na naše transparentno i odgovorno poslovanje i na to da smo svrstani među bonitetno pouzdane kompanije. Smatram kako je važno pozitivno poslovati i pokazati saradnicima da vrijedi biti pouzdan partner”, rekao je Zoran Prskalo, direktor OutCom-a.

Prvi operativac kompanije primio je danas međunarodno priznati certifikat i Zvijezdu bonitetne pouzdanosti, a priznanja mu je uručila Azra Šišić, voditelj projekta ”Pouzdanost”.

”OutCom predstavlja pravi primjer uspješne kompanije. Njihovo poslovanje je na veoma visokom nivou, bez bilo kakvih nepravilnosti, i čast mi je što su bili naš partner na ovom projektu. Menadžmentu kompanije želim mnogo uspjeha i u narednom periodu, uz želje da zadrže status bonitetne pouzdanosti”, kazala je Šišić.