Novosti

AC Food i Orbico potpisali ugovor o prodaji i distribuciji


Predstavnici bosanskohercegovačkog proizvođača prehrambenih proizvoda AC Food i vodećeg distributera velikog broja globalnih brendova Orbico, potpisali su ugovor o prodaji i distribuciji za tržište Bosne i Hercegovine.

Ugovor su potpisali Ševal Delić, direktor kompanije AC Food i Jasmin Kukuljac, komercijalni direktor kompanije Orbico.

Tom prilikom Delić je izjavio da su u AC Food-u uvjereni da će ovo partnerstvo značiti novi razvojni poticaj za obje kompanije.

“Vjerujemo da je Orbico distributer koji će omogućiti punu posvećenost našim ambicioznim planovima u Bosni i Hercegovini. Sa našim novim tržišnim i poslovnim pristupom, dodatno ćemo investirati u razvoj naših brendova, ojačat ćemo proizvodni portfolio kao i našu marketinšku prisutnost u BiH”, kazao je Delić.

Kukuljac je istaknuo kako je AC Food prepoznat kao partner koji može odgovoriti ekonomskim izazovima u BiH. On smatra da će ovim partnerstvom na najbolji način kvalitetu AC Food proizvoda plasirati na tržište BiH.

„Budućnost AC Food-a ima veliku perspektivu i to je velika odgovornost manadžmenta grupacije. Mišljenja sam da je za zdravu tržišnu utakmicu razvoj domaće proizvodnje i trgovine od velike važnosti. Širenjem domaće proizvodnje na tržištu BiH otvaraju se nova radna mjesta, rast BDP-a i naravno sve to bi trebalo dovesti BiH na višu ljestvicu ekonomske razvijenosti“, navodi Kukuljac.

Orbico će u sklopu vlastite distributivne mreže distribuirati asortiman AC Food proizvoda u kategorijama biskviti (TOPS), čajni kolutići (TOPS), petiti, kremni namaz (MAZA), kakao instant napitak (MAZA), dodatak jelima (VEGEDOR), mljevenu kafu (EMINA) i kulinarski asortiman.

“Orbico je prepoznat kao snažan partner sa dugogodišnjim iskustvom u distribuciji roba široke potrošnje. Imamo značajna očekivanja i vjerujemo da smo u Bosni i Hercegovini pronašli profesionalnog i stabilnog partnera koji će nam omogućiti realizaciju vrlo visokih distribucijskih ciljeva. Njihova znanja i iskustva, u kombinaciji sa visokom motiviranošću koja odgovara našim ambicijama, su izvanredna”, riječi su Lejle Čorhodžić, direktorice prodaje kompanije AC Food.