Tema u fokusu

Tarčin Forest Resort&Spa: Spoj luksuza, relaksacije i zdravlja


Tarčin Forest Resort & Spa – MGallery – Hotel Collection, luksuzni brand vodeće svjetske grupcije AccorHotels, završio je uspješno 2018. godinu sa ukupnom posjetom više od 100.000 gostiju iz  40 zemalja svijeta.

Osim gostiju koji su odmor potražili u Tarčin Forest Resort & Spa – MGallery – Hotel Collection, više od  50 domaćih i stranih kompanija poklonilo je povjerenje liderima kongresnog turizma, organiziravši korporativne događaje na ovoj lokaciji.

Prema riječima Edina Bajramovića, direktora Tarčin Forest Resort & Spa – MGallery – Hotel Collection, u protekloj godini brojne su eminentne ličnosti iz zemlje i svijeta potražile utočište u ovoj ekskluzivnoj oazi nadomak Sarajeva, a među njima je bio i saudjiski princ.

„Istovremeno, kompleks su posjetili i brojni drugi gosti, kao i cijele porodice, koje su našle idealan odmor u objektima ovog rezorta, okruženog zelenilom i netaknutom prirodom, nevjerovatnim prizorima pejzaža i kristalno čistim izvorima vode“, kaže Bajramović.

Smješten između četiri planine na samo tridesetak kilometara od glavnog grada Bosne i Hercegovine, Tarčin Forest Resort&Spa – MGallery – Hotel Collection za kratko vrijeme obogatio je hotelijersku ponudu BiH zbog vrhunske usluge, koja objedinjuje luksuz prema najsavremenijim internacionalnim standardima sa jedne strane i zdrav, sadržajan, rekreativan boravak u prirodi sa druge strane.

MGallery – Hotel Collection je savremena, elegantna građevina čije zaobljene višeslojne arhitektonske forme upotpunjene zemljanim tonovima i elegantnim namještajem, gostima obećavaju nezaboravno iskustvo holističkog pristupa ugodi.

Osim hotelskog smještaja prema standardu od pet zvjezdica, kompleks nudi i komforne, savremeno opremljene vile, u kombinaciji sa različitim wellness i sportskim sadržajima za sva godišnja doba i goste različitih potreba.

„Za savršenu uslugu i nezaboravan odmor u hotelu se brine 70 uposlenika, pomno odabranih i osposobljenih prema načelima svjetske grupacije. Tim Tarčin Forest Resorta  uspješno je iznio prvu godinu pozicioniranja na domaćem i regionalnom tržištu, posebno u segmentu kongresnog turizma“, istaknuo je Bajramović.

Sve navedeno omogućilo je da se ovaj kompleks nađe na vrhu najpoželjnijih lokacija, visoko ocjenjenih od svjetskih kritičara. Prema “Trust You”, platformi koja rangira hotele po zadovoljstvu gostiju, doručak i room-service Tarčin Forest Resort – MGallery – Hotel Collection je svrstan među 10 najboljih u Evropi.

„MGallery – Hotel Collection Sarajevo dobio je, podsjetimo i prestižnu nagradu za najbolji novi hotel najvećeg sajma investicijskih projekata u regiji REXPO“, naglasio je Bajramović.

Iz menadžmenta ove kuće najavljeno je i novo obogaćivanje sadržaja i ponuda za 2019. godinu uz poruku da je misija Tarčin Forest Resort & Spa – MGallery by Sofitel učiniti da se svaki gost osjeća istinski dobrodošlim.

„U 2019. godini očekujemo povećanje broja turista za 35 posto više u odnosu na 2018. godinu. Najveći porast turista očekujemo iz Singapura, Kine i Malezije, jer smo se prilično dobro marketinški promovisali u tom dijelu svijeta“, kaže Bajramović.

(Piše: Irena VASIĆ-DOBRIĆ)