Na sajmu Grapos-Expo 335 izlagača iz BiH i inostranstva 

Na sajmu Grapos-Expo 335 izlagača iz BiH i inostranstva 

Na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu poduzetništva i obrta Grapos-Expo, koji je danas otvoren u Gračanici, na 12 hiljada kvadratnih metara izložbenog prostora predstavlja se više od 335 domaćih i inozemnih firmi iz oblasti proizvodnje i obrade drveta, plastike, građevinarstva, opreme za poljoprivredu, šumarstva, IT sektora, uz izložbe starih i umjetničkih zanata.

– I ove godine Grapos-Expo će vam ponuditi brojne sajamske i vansajamske sadržaje koji se tiču biznisa i unapređenja privrednog ambijenta, ali i kritičkog osvrta prema državi koja mora prepoznati značaj i ulogu malih i srednjih preduzeća kao motora razvoja – kazao je na otvaranju direktor sajma Grapos-Expo Gračanica Nedžad Nuhanović.

U fokusu ovogodišnjem sajma su mladi poduzetnici.

– Cilj koji smo jasno postavili te, sad već davne 2010. godine, da u što boljem svjetlu predstavimo gračaničku privredu otišao je korak dalje i sada smo zapravo organizatori sajma međunarodnog karaktera gdje promovišemo i privredu regiona – izjavio je načelnik Općine Gračanica Nusret Helić.

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec je izrazio zahvalnost na pruženoj mogućnosti da se hrvatski obrtnici predstave na ovom sajmu.

– Mi obrtnici želimo pokazati ono najbolje, ono što smo proizveli u svojim radionicama i mnogi od vas znaju da nam nikada nije bilo lako – dodao je Ranogajec.

Mala i srednja preduzeća koja predstavljaju motor privrednog razvoja i ove godine su u središtu sajma Grapos-Expo.

– Kada kažemo Gračanica, koje su to prve asocijacije? Prva je sigurno poslovnost, poduzetništvo, privreda i obrt, pa samim tim i ne čudi da je upravo Gračanica domaćin ovakve manifestacije. Uzimajući u obzir da je cilj sajma Grapos-Expo ostvarivanje pozitivnog uticaja na privredni razvoj i stvaranje pozitivne poduzetničke klime, te povećanje konkurentnosti privrednog sektora, kao i međusobno bolje povezivaje pooslovnih subjekata i poduzetničkih regija, možemo reći da se on u potpunosti poklapa sa strateškim opredeljenjem Vlade TK – izjavio je premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović.

Gračanički sajam je jedna je od 45 sajamskih manifestacija u BiH koje se održavaju u 18 gradova.

Najnoviji tekstovi

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.