Tema u fokusu

Novi kapaciteti kruna na 25 godina rada kompanije Fructa Trade


Kompanija ”Fructa Trade” otvorila je prošli petak novu upravnu zgradu i logistički centar u industrijskoj zoni, koji su kruna na 25 godina poslovanja ove derventske firme, a uz proširenje kapaciteta najavljena su i nova zapošljavanja.

Svečanom otvorenju prisustvovao je veliki broj zvanica, među kojima opštinski načelnik Milorad Simić sa saradnicima, narodni poslanik Igor Žunić, načelnici nekoliko opština, te brojni poslovni partneri i saradnici kompanije.

Prvi čovjek ”Fructa Trade-a” Dušan Reljić rekao je da je ovaj dan veoma značajan za kompaniju koja obilježava 25 godina poslovanja.

”Otvorili smo logistički centar sa oko 10.000 kvadratnih metara skladišnog prostora i novu upravnu zgradu oko 1.800 kvadrata želeći da budemo snabdijeveniji u našim marketima, da pružimo što bolju uslugu i obezbijedimo bolje uslove rada našim zaposlenicima. Ovdje će biti zaposleno novih pedesetak radnika, a nadamo se da ćemo i dalje širiti poslovanje. Ovo nije samo moja zasluga, nego i ekipe koja zajedničkim radom doprinosi da firma bude ono što jeste”, rekao je Reljić.

S obzirom na to da se radi o kompaniji koja je tokom svih 25 godina postojanja bila jedan od zamajaca derventske privrede načelnik opštine Milorad Simić izrazio je posebno zadovoljstvo širenjem njenih kapaciteta.

”Ovo je velika radost i u derventskom privrednom koloritu zasigurno je jedna ljepota koja će popraviti razglednicu Dervente. Podsjetiću da je prošle godine izvoz Dervente iznosio 344,5 miliona KM , a Fructa Trade u tome zauzima značajno mjesto. Hoću da vjerujem da će sljedeće godine u ovo doba rezultat biti daleko veći i da će ova firma dati još veći doprinos”, rekao je Simić.

Kompanija ”Fructa Trade” zapošljava više od 1.200 radnika i ima ukupno 41 maloprodajni Kort objekat širom BiH, od Zvornika do Cazina.

O kompaniji: ”Fructa Trade” osnovan je u Derventi 1995. godine i predstavlja jednu od vodećih kompanija u BiH u sektorima proizvodnje, maloprodaje kao i veleprodaje. Kompanija je podijeljena u dvije poslovne divizije: proizvodni sektor i lanac marketa „KORT“.

Primarna djelatnost kompanije je maloprodaja, a sa ponosom ističu da su od jednog marketa dosegli do preko 40 maloprodajnih Kort marketa u tri kategorije koji egzistiraju u Republici Srpskoj, a nedavno su se proširili na teritoriju Federacije BiH i Srbije. Pogon trenutno proizvodi brojne proizvode koji su segmentirani u nekoliko brendova: Tomico, Topingo, RD Kafa, Fruktako, Lider, Tomesko, Flora, Aqua Doria.

Kompanija u svrhu skladištenja sirovina i distribucije gotovih proizvoda koristi cca 20.000m2 skladišnog prostora, koji je raspoređen na pet distributivnih centara smještenih na strateškim lokacijama teritorije Bosne i Hercegovine.