Novosti

Objavljen konkurs za novih 100 stipendija BBI banke iz fonda “Sheikh Saleh Kamel”


Bosna Bank International (BBI) objavila je konkurs za novih 100 stipendija iz fonda “Sheikh Saleh Kamel“.

Pravo na prijavu za konkurs imaju djeca bez jednog ili oba roditelja, učenici osnovnih i srednjih škola i redovni studenti fakulteta, državljani Bosne i Hercegovine, sa teritorije regiona jugozapadne BiH, koji obuhvata teritorije Herecegovačko – neretvanskog kantona, Zapadnohercegovačkog i Kantona 10, te općine Trebinje, Ljubinje, Bileća, Berkovići, Nevesinje, Istočni Mostar, Gacko, Kalinovik i Foča.

Visina mjesečne stipendije koja se isplaćuje u 12 jednakih rata iznosi protuvrijednost iznosa od 100 dolara i isplaćuje se u KM, a kandidati trebaju da u roku od 30 dana od dana objavljivanja konkursa dostave aplikaciju lično u poslovnice BBI banke u Konjicu, Mostaru ili Stocu.
Prednost pod istim uvjetima sa ostalim kandidatima imaju studenti i učenici iz šehidskih porodica, poginulih boraca, odnosno studenti i učenici u čijim porodicama postoje pripadnici RVI preko 50 posto, civilnih žrtava rata stepena invaliditeta iznad 70 posto, logoraša i demobilisanih boraca.

Planirano je da bude dodijeljeno 100 stipendija za navedeni region, a komisija će razmatrati sve potpune prijave zaprimljene do petka, 30. augusta, do 12 sati.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na besplatni BBI info telefon, 0800 200 20 ili putem e-maila, [email protected].