Danaska – Nude kredite po negativnoj kamatnoj stopi

Danaska – Nude kredite po negativnoj kamatnoj stopi

Jyske banka, treća najveća u Danskoj, ponudila je klijentima kredite na deset godina po negativnoj kamatnoj stopi od 0,5 odsto, što zapravo znači da će klijent vratiti manji iznos od pozajmljenog.

Na primjer, ako bi klijent kupio kuću za milion USD i otplatio hipoteku u cijelosti za deset godina, danskoj Jyske banci bi vratio samo 995 hiljada USD, prenosi Capital.ba.

Trebalo bi imati na umu da i sa negativnom kamatnom stopom, banka često naplaćuje razne naknade prilikom pozajmice, što bi na kraju dovelo do toga da klijent ipak vrati veći iznos od pozajmljenog.

„Samo prije nekoliko mjeseci rekli bi da je ovo nemoguće, ali iznenađenja su moguća. Ovo je novo poglavlje u istoriji hipoteka i otvara nove mogućnosti za vlasnike domova“, rekao je ekonomiska Jyske banke Mikel Heg.

Negativna kamata Jyske banke je posljednja u nizu ekstremno niskih, jeftinih kredita za nekretnine u Danskoj.

Zaduživanje Danaca nikad nije bilo jeftinije, pa je tako jedna od tamošnjih banaka ponudila stambene kredite sa nultom kamatnom stopom.

Prvi put u istoriji danskog tržišta hipotekarnih zajmova, Nordea bank Abp je najavila da će početi da nudi stambene kredite na 20 godina s fiksnom ratom otplate, na koje neće naplaćivati kamatu.

Najnoviji tekstovi

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.