Novosti

Neum: Regionalna konferencija o katastru i infrastrukturi prostornih podataka


U Neumu sutra će početi trodnevna XII Regionalna konferencija o katastru i infrastrukturi prostornih podataka “Uloga katastarskih i kartografskih agencija u procesu uspostavljanja infrastrukture prostornih podataka“.

Domaćin ovogodišnje konferencije je Federalna uprava za geodetske i imovinsko- pravne poslove, a tradicionalno je organiziraju agencije za kartografiju i katastar zemalja Zapadnog Balkana.

Planirano je svečano potpisivanje Memoranduma o suradnji katastarskih i kartografskih agencija regije Zapadnog Balkana, te prezentiranje rezultata regionalne Studije o katastru i infrastrukturi prostornih podataka.

Konferenciju će uime Vlade FBiH, otvoriti federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić.

Prvog dana zvanicama će se obratili direktor Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Željko Obradović, direktor EuroGeographicsa- a Colin Bray, načelnik Općine Neum Živko Matušk i premijer Vlade Hercegovačko-Neretvanskog kantona Nevenko Herceg.

Osim direktor agencija za kartografiju i katastar iz regije Zapadnog Balkana na konferenciji će sudjelovati i predstavnici međunarodnih organizacija koje pomažu, kako u kreiranju određenih aktivnosti tako i financiranju pojedinih projekata bilo kao donator ili kreditor.

Konferencija će biti održana u hotelu Grand, Zagrebačka 2, s početkom u 14:30 sati.