Tema u fokusu

100 najvećih u BiH i regionu: 1700 rangiranih kompanija u više kategorija



Septembar je blizu. Rana je jesen, period kada su ljetne vreline iza nas a mi smo spremni za nove radne pobjede nakon godišnjih odmora – idealno vrijeme za okupiti se na najočekivanijoj regionalnoj biznis gala svečanosti.

I ove ćemo godine na jednom mjestu okupiti više od 450 regionalnih lidera, koji će imati priliku tokom dana razmijeniti mišljenja i iskustva te govoriti na konferenciji Green Revolution.

Konferencija i gala večer 100 najvećih u BiH i regionu opet će biti pozornica razvijanja novih ideja, povezivanja, osnaživanja mreže kontakata i dobre zabave.

Zelena budućnost

Bit će to sjajna prilika da vodeći privrednici, vlasnici i direktori kompanija, stručnjaci iz područja obnovljivih izvora energije, očuvanja okoliša i e-mobilnosti razgovaraju o važnim pitanjima o održivom razvoju, prelasku na obnovljive izvore energije i promicanju zelenog načina života.

Tokom ovog privrednog samita, sudionici će imati priliku učiti od najboljih, na predavanjima koja će održati najcjenjeniji stručnjaci u ovim područjima, sudjelovati u panel raspravama i umrežiti se sa drugim uspješnim privrednicima.
Cilj samita je i povezivanje ljudi koji dijele vizije razvoja kako bi zajedno tragali za novim idejama i rješenjima za stvaranje zelene budućnosti.

Ovogodišnji, 36. po redu, projekt 100 najvećih u BiH i regionu, koji tradicionalno realiziraju Poslovne novine, u saradnji sa analitičkim partnerom Bonitetnom agencijom LRC BIS, u središte pozornosti stavlja poslovne uspjehe više od 1700 kompanija, koje će biti rangirane prema različitim kriterijima i predstavljene kroz projekt.

Projekt 100 najvećih nastavlja isticati najbolje primjere poslovanja kroz kampanju promoviranja uspješnih.
Na taj način dajemo svoj doprinos razvoju i jačanju pozitivne poslovne klime kroz promociju pozitivne prakse, najvećih i najprofitabilnijih kompanija, kao i najvećih poslodavaca.


Uspjeh se, pored ostalog, mjeri i iskazuje i brojkama, pa ćemo u sklopu projekta i ove godine objaviti finansijske pokazatelje poslovanja za više od 1700 kompanija, a prema različitim kategorijama u specijalnoj štampanoj publikaciji 100 najvećih u Bosni i Hercegovini i regionu.


Tako ćemo dati uvid u uspješnost njihovih biznisa u različitim sektorima te odati priznanje za postignuto. Najuspješnijima će na svečanosti, kako to i doliči, biti dodijeljena priznanja, prema različitim kategorijama (za velike, srednje i male kompanije) i različitim kriterijima (po prihodu, izvozu, dobiti i broju zaposlenih).

Projekat je startao i traje do kraja septembra. Tokom ovog perioda istaći ćemo i Žene u biznisu, vlasnice i direktorice firmi, poduzetnice koje su značajan faktor bh. ekonomije.

Budite u prvom redu

Kažu da je lanac jak onoliko koliko je jaka njegova najslabija karika, a mi vjerujemo da su administrativne jedinice uspješne onoliko koliko uspješno posluju kompanije čija su sjedišta u njima. Bio je to razlog zbog kojeg smo i ove godine pod našu lupu stavili 140 općina/opština i gradova.

Istaknut ćemo sve prednosti i potencijale lokalnih zajednica sa jasnim ciljem – promocije i podrške novim zelenim inicijativama.

Ovo je već šesti rođendan projekta Gradovi, općine/opštine i biznis koji je zauzeo posebno mjesto u sklopu projekta 100 najvećih. Ono zbog čega smo krenuli, ostvareno je – prezentiramo istraživanja i mapiramo privredne potencijale u cilju privlačenja investicija u realni sektor, što će kao finalni proizvod imati nova radna mjesta i istinski, ne deklarativno, ojačati lokalne zajednice.


Prilika je ovo koja se ne propušta.
Korak je ovo prema novim idejama.
Novi stepenik na putu ka vrhu.
Novi poslovni kontakti u vašim adresarima.
Osigurajte na vrijeme svoje mjesto, na www.100najvecih.ba

Ili za više informacija pozovite na telefon: 033 568 811