Novosti

Završena Klasova akcija ‘Širimo ljubav’ za Opću bolnicu


U Sarajevu sutra će biti održana konferencija za novinare povodom uručivanja 4D ultrazvuka Odjeljenju ginekologije i akušerstva Opće bolnice „Prim. dr Abdulah Nakaš“ Sarajevo.

Ultrazvuk donira kompanija Klas, koja je organizirala akciju u kojoj je dio prihoda od kupovine polubijelog hljeba u Kantonu Sarajevo izdvojeno za kupovinu neophodnog aparata Općoj bolnici.

Akcija je trajala od maja do septembra ove godine.

Na konferenciji predstavnicima medija će se obratiti, prim. dr Zlatko Kravić, direktor Opće bolnice i generalni direktor Klasa Boris Brković.

Konferencija će biti održana u 11 sati, u Konferencijskoj sali na II spratu upravne zgrade Opće bolnice „Prim. dr Abdulah Nakaš“.

Rezultat višemjesečne akcije koju je pokrenula kompanija Klas d.d. Sarajevo pod nazivom „Širimo ljubav“, a na inicijativu uposlenika Odjeljenja ginekologije i akušerstva Opće bolnice „Prim. dr Abdulah Nakaš“, je nabavka dijagnostičkog 4 D ultrazvuka.

Ovim sofisticiranim aparatom trudnicama je osigurano najsavremenije praćenje trudnoće a ljekarima je omogućena precizna dijagnostika.

Uz pomoć 4D ultrazvuka se prati razvoj i stanje ploda, morfologija i funkcija organa, eventualno postojanje patnje ploda, te se na osnovu ovih parametara donosi pravovremena dijagnoza.

Klas kao društveno odgovorna kompanija, koja podržava zajednicu u kojoj uspješno posluje 17 godina, usmjerila je dio prihoda od kupovine polubijelog hljeba u Kantonu Sarajevo, za kupovinu neophodnog aparata Općoj bolnici i pomogla poboljšanju usluge za trudnice u ovoj zdravstvenoj ustanovi.