Novosti

Jesenji sajam malih porodičnih firmi od danas u Sarajevu


Drugi jesenji sajam malih porodičnih firmi, u organizaciji Udruženja “Kupujmo i koristimo domaće – kvalitetno proizvedeno u BiH“, počeo je danas na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović u Sarajevu, a trajat će do 26. oktobra.

Predsjednik Udruženja “Kupujmo i koristimo domaće“ Admir Kapo je kazao Feni da je cilj održavanja ovih sajmova promocija malih porodičnih firmi i njihovih proizvoda, s obzirom na to da se radi o tradicionalnom načinu proizvodnje sa ograničenim kapacitetima.

Napomenuo je da su to proizvodi koji se ne mogu naći u tržnim centrima, nego jedino na ovakvim manifestacijama.

Na drugom jesenjem sajmu malih porodičnih firmi prisutno je 30 izlagača iz cijele BiH.

Kapo je kazao da su to proizvođači meda, ljekobilja, a zastupljen je i tekstil, organska hrana, zimnice…

“Pokušavamo iz nekoliko industrijskih oblasti, iz svih dijelova BiH, da organiziramo te ljude”, naveo je Kapo.

Pozvao je građane Kantona Sarajevo da od danas do subote poslijepodne dođu na sajam, gdje mogu naći kvalitetne i zdrave namirnice.

Kapo je kazao da su i proizvođačima koji izlažu na sajmu korisne ove manifestacije, iz razloga što jedino na ovaj način mogu da prezentiraju to što rade i da dođu do svojih kupaca.

“Svake godine organiziramo četiri do pet sajmova i uvijek imamo više od 30 izlagača, što dovoljno pokazuje da su oni zainteresirani, jer na ovaj način, što je i najbitnije, oni šire mrežu svojih kupaca”, kazao je Kapo.

Iz Udruženja “Kupujmo i koristimo domaće – kvalitetno proizvedeno u BiH“ navode da su sajmovi i slične manifestacije idealna prilika da se građani upoznaju o domaćim firmama i kvalitetom njihovih proizvoda.

Pored promocije širi se i mreža kupaca što otvara i priliku za proširenje djelatnosti kojima se male firme bave.

Svi proizvodi se na sajmu mogu pronaći i po promotivnim cijenama što je praksa već više od deset godina – navode iz Udruženja “Kupujmo i koristimo domaće – kvalitetno proizvedeno u BiH“.