Novosti

Bh. Hifa Oil i francuski Total predstavili novi brend ISOMAX


Hifa Oil vodeći privatni distributer nafte i naftnih derivata u Bosni i Hercegovini, danas je na konferenciji za medije upriličenoj u sarajevskom Hotelu Hills i zvanično predstavila svoj novi brend ISOMAX.

Radi se o novom gorivu vrhunskog kvaliteta kojeg je razvila i patentirala Hifa Oil u saradnji sa francuskim Totalom.

“ISOMAX je kruna našeg sedamnaestogodišnjeg rada i pečat kvaliteta. U saradnji sa francuskom naftnom kompanijom Total razvili smo gorivo vrhunske kvalitete i visokih performansi koje će, siguran sam, postati sinonim za kvalitet u Bosni i Hercegovini, ali i regiji. Također, želim istaći da iza ovog brenda ne stoji samo ime, već višedecenijsko iskustvo i tim ljudi koji pomjera granice”, kazao je Kenan Ahmetlić, izvršni direktor i član Uprave Hifa Oil.

Gergely Cseke, sales area manager francuske kompanije Total za Central-Eastern Europe&CIS, je pohvalio odličnu saradnju sa Hifa Oil, istakavši izuzetne prednosti novog brenda.

Uvjeren je u uspjeh ISOMAX-a, te se nada da će poslovni obim dvije kompanije u budućnosti još više rasti.

Na konferenciji za medije, obratili su se i Sumeja Ahmetlić, direktorica marketinga u Hifa Oil Grupaciji, te Venan Hadžiselimović, izvršni direktor Hifa Oil.

Prisustvovali su i akteri nove promotivne kampanje, poznati glumci iz regije, Slavko Sobin iz Hrvatske, Dušan Kovačević iz Crne Gore, Bojan Dimitrijević iz Srbije, i Aleksandar Seksan iz BiH.

U prisustvu mnogobrojnih novinarskih ekipa, zvanično su predstavljeni TV spotovi nove promotivne kampanje brenda ISOMAX, u produkciji sarajevske agencije Gotiva.

ISOMAX je brend aditiviranog goriva kojeg je razvila i patentirala Hifa Oil u saradnji sa francuskim Totalom.

ISOMAX predstavlja novu generaciju aditiviranih goriva koje je prilagođeno novim standardima EURO 6 motora.

Novi brend je razvijen tako da se njegovom upotrebom postiže idealan omjer snage i potrošnje, te samim tim produžava radni vijek motora čak i u ekstremnim uslovima kao što su velike hladnoće.

U okviru brenda ISOMAX na tržište su plasirana i ulja, maziva za automobile, kao i linija auto – kozmetike.

ISOMAX se proizvodi u Francuskoj i bit će distribuiran kako na domaćem tržištu, tako i u zemljama regije.

“Za Hifa Oil ovo predstavlja veliki iskorak, jer paralelno sa razvojem maloprodaje radimo i na razvoju kvaliteta. Kvalitet i sigurnost po kojoj smo prepoznatljivi u veleprodaji, želimo zadržati i u maloprodaji”, navodi se u saopćenju kompanije Hifa Oil.