Novosti

Tegeltija sa delegacijom EBRD-a o investicionom planovima za naredni period


Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa delegacijom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) predvođene direktoricom EBRD za Centralnu i Jugoistočnu Evropu Šarlot Rue o realizaciji dosadašnjih projekata, kao i investicionom planovima za naredni period.

Tokom sastanka predsjedavajući Tegeltija je naglasio opredijeljenost Vijeća ministara da, uvažavajući nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH, podrži sve projekte koji za cilj imaju poboljšanje poslovnog ambijenta, te ukazao na značaj uloge EBRD-a u razvoju privatnog sektora kao glavnog nosioca ukupnog privrednog razvoja.

Predsjedavajući Vijeća ministara je ovom prilikom zahvalio na dosadašnjoj dobroj saradnji, te izrazio očekivanje da će zajedničke aktivnosti biti nastavljene i u budućnosti.

Na sastanku je bilo riječi i o drugim, aktuelnim političkim i ekonomskim temama, te mogućnostima za unapređenje privredne saradnje sa zemljama regiona s ciljem povećanja konkurentnosti tržišta zemalja zapadnog Balkana.

Sastanku su prisustovale direktorica EBRD-a za Zapadni Balkan Žužana Hargitaji i direktorica Kancelarije EBRD-a u BiH Manuela Nesel.