Lifestyle

Piletina punjena kremastim špinatom


Ako ne znate šta biste danas pripremali za ručak, donosimo vam ideju za ukusnu piletinu punjenu kremastim špinatom.

Sastojci:

200 g krem sira
200 g špinata
pola glavice luka
2 čehna bijelog luka
2 komada pilećih prsa
100 g mozzarelle
2 jaja
2 šolje panko ili običnih hljebnih mrvica
3 kašike parmezana
prstohvat bosiljka
prstohvat origana
so
biber

Priprema:

Najprije napravite punjenje od krem sira i špinata tako da špinat operete i nasjeckate na sitno te ga pomiješajte s krem sirom i čehnom bijelog luka. Posolite i pobiberite.

Pileća prsa nasijecite na veće komade, pa ih premažite nadjevom i zarolajte. Pričvrstite čačkalicom.

Istucite jaje u manjoj zdjelici, a u druge dvije stavite brašno i krušne mrvice koje ste pomiješali s parmezanom, bosiljkom i origanom. Dodajte soli i bibera.

Uvaljajte piletinu u brašno, pa u jaja, a zatim u mješavinu krušnih mrvica. Posložite na papir za pečenje i pecite na 180 stepeni, oko pola sata.