Novosti

DHL Express nadogradio svoju flotu sa šest novih cargo aviona Boeing 777


DHL Express, vodeća međunarodna express kompanija u svijetu, ove godine preuzima šest novih teretnih aviona Boeing 777F-200. Prvi od ovih aviona za 2020. godinu je sletio prošlog četvrtka u svoju buduću operativnu bazu, Međunarodni aerodrom Cincinnati/Northern Kentucky (CVG).

U 2018. godini, DHL je naručio 14 novih Boeinga 777F, od kojih su četiri isporučena 2019. godine, šest će stići ove godine, a preostala četiri bit će puštena u upotrebu 2021.

Trenutnim teretnim avionom upravljat će DHL Express partnerska zračna kompanija Kalitta.

Obnova je dio cjelokupne modernizacije interkontinentalne flote dalekog dometa kurirske kompanije i zamjene starih aviona.

Boeing 777F opremljen je vrhunskom tehnologijom ekonomične potrošnje goriva i ima najduži domet pri punom opterećenju bilo kojeg širokotrupnog teretnog aviona.

To omogućava DHL-u da radi s većom učinkovitošću, dok udovoljava sve većoj svjetskoj potražnji za brzim logističkim uslugama.

“Uzbuđeni smo što ove godine možemo prihvatiti više Boeing 777F-a u DHL Express porodicu”, rekao je John Pearson, izvršni direktor DHL Express-a.

„Modernizacijom naše interkontinentalne flote, možemo istovremeno unaprijediti našu dokazanu sposobnost da udovoljimo rastućoj potražnji, poboljšati naš okoliš i pružiti najkvalitetniju uslugu našim klijentima. DHL ponovo i iznova ostavlja svoj trag upotrebom inovativnih rješenja i tehnologija. Zadovoljstvo nam je što ćemo i dalje demonstrirati partnerima i klijentima kako ovakav napredak vrijedi za podizanje nivoa cjelokupne ekspresne logističke industrije, dok nas približava ostvarenju ciljeva Strategije 2025.”

U središtu svoje Strategije 2025 DHL Express se posebno fokusirao na “e-trgovinu” kao pokretač rasta i “učinkovitost” za dalje povećanje dobiti.

S nosivosti 102 tone i dometom od 9.200 km, B777F ima najveći kapacitet i domet svih teretnih aviona s dva motora.

Oni su i ekonomičniji, pouzdaniji od starijih aviona i smanjuju emisiju CO2 za 18%.

DHL Express upravlja s preko 260 aviona sa 17 partnerskih avio kompanija, na preko 3.000 dnevnih letova širom 220 država i teritorija.

“Očekujemo daljnji rast prekogranične e-trgovine i, kao rezultat, povećanu potražnju za našim ekspresnim logističkim uslugama i stručnošću u interkontinentalnim dostavama”, rekao je Travis Cobb, EVP globalne operacije mrežne i avijacije u DHL Express-u.

„S novim Boeingom 777Fs možemo povećati interkontinentalne veze uz smanjenje emisije CO2 i potrošnje goriva. To nam omogućava da nastavimo pružati klijentima izvrsnu kvalitetu koju su očekivali od nas dok radimo na proširivanju globalnih usluga. “