Lifestyle

Početak marta u Narodnom pozorištu Sarajevo: Na repertoaru čak tri predstave


U Narodnom pozorištu u Sarajevu očekuje vas savršen početak marta mjeseca. Naime, ovo pozorište je za svoje posjetitelje pripremilo čak tri predstave: “Ukulele jam”, “Dogville” i “Huzur”.

U utorak, 3. marta u 19:30 sati na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo bit će izvedena sarajevska premijera dramske predstave Bosanskog narodnog pozorišta Zenica “Ukulele jam” rađene po tekstu Alena Meškovića, u režiji Dine Mustafića.

Predstava “Ukulele jam” nastala je prema istoimenom romanu autora Alena Meškovića, a govori o ratu, izbjegličkim danima i rock and rollu.“ Predstava će biti izvedena u sklopu festivala Sarajevska zima 2020.

“Predstava Dogville”

U srijedu, 4. marta. godine sa početkom u 19:30 sati, na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo bit će izvedena dramska predstava “Dogville” rađena po tekstu Larsa von Triera, u režiji Lajle Kaikčije. Scensku adaptaciju teksta uradio je Christian Lollike, a dramaturgiju potpisala Vedrana Božinović.

Predstava “Huzur”

U četvrtak, 5. marta u 19:30 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo možete pogledati
predstavu Narodnog pozorišta Mostar “Huzur” autorice Martine Mlinarević, u režiji Alme Lapajne.

“Huzur” donosi priču o borbi, suočavanju s najtežim ljudskim strahovima, o slobodi i odgovornosti. Tema je kompleksna, univerzalna i vječna, a sva pitanja koja se prožimaju kroz predstavu zapravo čovjek sam sebi postavlja kroz proces gradnje civilizacije.