Novosti

Produženje rokova za podnošenje poreskih prijava u RS i FBiH


Vlade Republike Srpske i Federacije BiH u skladu sa trenutnom situacijom donijele su odluke o produženju rokova za podnošenje poreskih prijava.

Naime, u Republici Srpskoj podnošenje poreskih prijava za 2019. godinu (godišnja poreska prijava poreza na dobit, godišnja poreska prijava za porez na dohodak i godišnja poreska prijava za doprinose nosioca porodičnih poljoprivrednih gazdinstava) produžuje se do 30. 04. 2020. godine.

Vlada RS je saglasna da se rok za podnošenje poreskih prijava za 2020. godinu (poreska prijava za komunalnu taksu, poreska prijava za posebnu republičku taksu za preduzetnike i poreska prijava za registrovano oružje) produži do 30. 04. 2020. godine.

Porezna uprava Federacije BiH pozvala je sve porezne obveznike da porezne prijave sa propisanom dokumentacijom dostavljaju poštom na adrese nadležnih organizacionih jedinica Porezne uprave Federacije BiH.

S obzirom da je rok za predaju poreznih prijava 31. 03. 2020. godine, Porezna uprava Federacije BiH obavještava porezne obveznike da se rok za predaju poreznih prijava produžava do 15.04.2020. godine.

Ove mjere primjenjivat će se dok traje opasnost od širenja koronavirusa.