Novosti

Vlada RS daje 1,4 miliona KM za održavanje informacionog sistema


Vlada Republike Srpske odlučila je potrošiti 1,4 miliona maraka za održavanje informacionog sistema za registraciju poslovnih subjekata u Republici Srpskoj.

U tenderu su postavili i brojne uslove koje ponuđač mora ispuniti kako bi dokazao svoju tehničku i profesionalnu sposobnost, a jedan od njih je da imaju angažovanog rukovodioca projekta koji mora imati visoku stručnu spremu iz oblasti tehničkih nauka, ekonomije, organizacionih nauka, menadžmenta, državne uprave, bezbjednosnih nauka ili vještina (policijsku ili vojnu akademiju), prirodnih nauka i matematika.

Ponuđač treba da ima i angažovane članove tima za aplikativni softver koji se mora sastojati od jednog analitičara poslovnih procesa, kao i minimum pet članova osoblja za održavanje softverskih aplikacija,  te minimalno jednu osobu koja mora posjedovati microsoft certified solutions associate iz domena SQL servera ili ekvivalent.

Zatražili su i da ponuđač ima tim za sistemski softver koje si treba sastojati od minimalno 13 ljudi.

Da bi dokazao tehničku i profesionalnu sposobnost ponuđač mora imati angažovan i tim za bezbjednost i kvalitet usluga.

Rok za prijem ponuda je 14. novembar ove godine.

Ugovor za održavanje ovog informacionog sistema prošle godine je dobio „Prointer“.   

Primjetno je da održavanje ovog sistema iz godine u godinu poskupljuje, pa je tako Vlada RS sada spremna da plati 200.000 KM više u odnosu na prošlu godinu, dok je i lani cijena takođe bila viša u odnosu na godinu ranije.