Lifestyle

Branson: Tajna veće produktivnosti zaposlenika leži u fleksibilnijim uvjetima rada


Mogućnost rada od kuće i skraćeno radno vrijeme dio su rješenja, tvrdi milijarder Richard Branson.

Britanski milijarder Richard Branson savjetovao je poslodavce kako osigurati veću produktivnost zaposlenika – pružite im fleksibilnije uvjete rada. Kako piše Jutarnji list, osnivač tehnološke kompanije Virgin group je do ovog otkrića došao na temelju vlastitog iskustva. Branson se s mogućnošću fleksibilnije radne politike upoznao 2005. godine, nakon rođenja njegova prvog djeteta.
Nisam imao posao. Ne zato što nisam imao potrebna znanja i vještine ili zato što sam bio bez iskustva. Jednostavno, tražio sam posao koji će mi omogućiti da više vremena provodim sa svojom obitelji”, otkrio je Branson. Otad je postao zagovornik fleksibilnijih uvjeta rada u kompanijama.

Osim zaposlenicima, ovakav način rada nudi brojne pogodnosti i njihovim poslodavcima. Prema Bransonu, firme koje posluju na taj način imaju veće šanse privući nove, kvalitetne zaposlenike.
Najnovija istraživanja pokazuju kako čak 87% Britanaca radi ili želi raditi u takvom okruženju, a Branson smatra da je to zato jer ”žele ostvariti ravnotežu između privatnog i poslovnog dijela života, kao i smanjiti vrijeme koje im oduzima vožnja do posla i natrag”. Zaposlenici koji rade na pola radnog vremena ili od kuće, veoma su produktivni i motivirani za rad, dodaje Branson.
Također, poslovanje temeljeno na fleksibilnosti poslodavcima štedi novac – poništava potrebu za velikim uredskim prostorima čime se smanjuju troškovi režija.